Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Projekt na stavbu garáže

Plánovanie projektu
Publikované 02.03.2023 10:00

Uvažujete o stavbě garáže na vlastním pozemku? Možná se vám to nezdá, ale garáž, stejně jako dům, je stavba, ke které budete potřebovat stavební povolení. Jak jej vybavit rychle a bez stresů? Co všechno musíte splnit a udělat? Přečtěte si v našem dnešním blogu.

Do 25 m2

Podle zákona je garáž objektem, ke kterému potřebujete náležité dokumenty. Před realizací stavby musíte na stavebním úřadě předat projektovou dokumentaci spolu s ohlášením drobné stavby. Takové papíry od vás bude stavební úřad vyžadovat při stavbě s půdorysem menším než 25 m2.

Presný vchod do garáže pre jedno auto

Ohlášení o drobné stavbě obsahuje údaje o stavebníkovi a stavbě a přiložit k němu třeba i doklad, kterým prokážete vlastnictví či jiné právo k pozemku, na kterém chcete stavět. Pokud se vám už teď kroutí hlava z vyřizováním, máme pro vás tip. Naše firma vám projektovou dokumentaci k montované garáži vypracuje zcela zdarma.

Nad 25 m2

Co když je vaše stavba větší než 25 m2? Projektovou dokumentaci v tomto případě nahrazuje stavební projekt na stavební povolení. Zákon stanoví, že musí být vypracován profesionálním architektem. Zajistí se tak celková bezpečnost stavby. Stavební projekt totiž musí zahrnovat informace o budoucím provozu či vlivu na životní prostředí a zdraví lidí. Kde takového architekta sehnat?

Garáž pre dve autá z prednej strany

Musí mít čas, a pokud ho už má, cenově se pohybuje v hladině několik set eur. Dobrou zprávou je, že vám můžeme pomoci i v tomto případě.

Na základě dohodnutého půdorysu garáže vám poskytneme našeho firemního architekta, který vám vypracuje kompletní stavební projekt k montované garáži. Cena je 200 eur a projekt máte v rukou již do 7 – 10 pracovních dnů.

Montážnici pred atypickou garážou bielej farby

Dokumenty ke stavbám jsou důležité a jejich přípravu není třeba zanedbat. Proto vám doporučujeme spolupráci s odborníky, kteří s vámi připraví vše potřebné.

Vybrali jste si ideální garáž ale nevíte, kam ji na pozemku umístit, nebo jestli se do zvoleného prostoru vejde? S tímto praktickým návodem vše určitě vyřešíte.

 

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON