Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Garáž na parkování i kutilství

Zavěsení nářadí v garáži
Publikované 31.03.2022 10:00

Garáž si každý z nás představuje jinak. Většinou je to místo, kde parkujeme své auto ve volnu. Někteří využívají garáž k ochraně vnějších rostlin před mrazem. Jiní zase jako sklad zahradního nářadí. A co znamená garáž pro domácí kutily? Pro domácí kutily je to pracovní království a relaxační místnost v jednom.

Mnoho mužů má v garáži svou domácí dílnu. V každém je totiž, bez ohledu na jeho věk, kousek hravého chlapce z dětství. Kdysi jsme si hrávali s Legem, teď chodíme skládat reálné věci do své domácí dílny. Někdy bychom chtěli skloubit více využití garáže, což může být velká výzva. Níže jsme připravili několik tipů, jak se s ní popasovat.

Praktické a účelné vybavení garáže

Chcete-li v garáži mít dílnu, určitě popřemýšlejte nad vnitřním vybavením a jeho rozmístěním. Při vrtání a kutilství vám asi nebude stačit pouze jedna elektrická zásuvka. Jako při opravách auta v zimních měsících, i při kutilství oceníte topení a dobré osvětlení. Chybět nesmí pracovní stůl. Ten většinou zabere spoustu místa a zmenšuje prostor pro parkování.

Úsporným řešením tohoto problému by mohl být stůl, který se bude vyklápět ze zdi. Ušetří prostor a splní svůj účel. Vyrobíte si jej jednoduše. Stačí vám pevná pracovní deska, 2 silné držáky a vrtačka.

 

 

Zkroťte své domácí a zahradní nářadí

Motyky, hrábě, rýče i nářadí se pravidelně rozlézají po celé garáži. Zabírají tak cenné místo a vy je musíte zase a znovu před každým parkováním uklidit. Co takhle použít plastové trubky jako praktické držáky? Nářadí bude vždy uklizeno a ušetříte spoustu místa i času. Menší nářadí umístěte do starých plechovek nebo jej zavěsíte na stěnu pomocí jednoduchých držáků.

Využijte prostor rozumně

V garáži najdeme vždy hodně zbytečně obsazeného nebo naopak vůbec nevyužitého prostoru. Spousta místa například zabírají kola. Doporučujeme vám proto koupit „věšák na kola“. Takto můžete uskladňovat i další věci.

Na druhé straně máme spoustu prázdného prostoru například pod střechou. K jeho využití nám pomůže malý trik – plastové boxy umístěné nad hlavou. V nich můžete skladovat vše od nářadí přes domácí potřeby až po zavařeniny.

Jednoduché řešení nedostatku prostoru

Jak vidíte, existuje velmi mnoho triků, jak ušetřit prostor v garáži pro jedno auto. Všechny zmíněné tipy jsou jednoduché a můžete je i bez pomoci zavést do praxe. Na začátku však vyžadují čas a dovednosti. Ale ušetříte peníze, které byste investovali do většího prostoru.

Naopak nejjednodušším, ale trošku nákladnějším řešením je velká montovaná dvojgaráž. V ní bez problémů zaparkujete své auto, vytvoříte domácí dílnu, a také uskladníte vše, co potřebujete.

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON