Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Naše novinky – závěsné systémy pro nářadí a jízdní kola

Publikované 16.10.2023 09:00

Překáží vám zahradní nářadí pod nohama? Neustále zakopáváte o kola? Pověste vše na stěny! Nevíte, jak na to? Se vším vám pomohou novinky v našem e-shopu – univerzální závěsné systémy na nářadí a speciální závěsný systém na jízdní kola.

Jak uspořádat zahradní domek?

Zahradní nářadí není něco, co byste jen tak odložili do skříně nebo uložili na polici. Obvykle ho potřebujete mít po ruce a často má nestandardní tvar, takže se nikam nevejde. Nechávat ho někde opřené je nejhorší nápad, protože se vám bude neustále plést pod nohy. Naštěstí existuje jednoduché, ale velmi chytré řešení tohoto problému – naše univerzální závěsné systémy na nářadí, které vám umožní mít vše přehledně a přitom elegantně uspořádané. Od hrábí a rýčů až po pily a sekery.

Základem našeho systému je hliníková lišta, která se připevňuje ke stěně. Na ní jsou pak umístěny univerzální držáky, které mohou uchytit předměty různých tvarů a velikostí – od průměru 0 do 50 mm a hmotnosti až 10 kg.

Druhou možností je osadit lištu háčky, na které lze zavěsit například předměty s otvorem. Stačí si z naší nabídky vybrat lištu odpovídající délky nebo několik lišt a přidat držáky a háčky podle individuálních potřeb. Na našem e-shopu najdete jak jednotlivé kolejnice, držáky a háčky, tak cenově výhodné sady s různým počtem držáků a háčků.

Jak zavěsit kolo na zeď?

Zvláštní kapitolou ve většině domácností je hledání vhodného místa pro jízdní kola. Kam je nejlépe uložit, aby nepřekážela a nezabírala zbytečně místo? Pokud nemáte dostatek místa speciálně pro jejich parkování, například v garáži nebo zahradním domku, je i zde ideálním řešením zavěšení na místo, kde nebudou překážet.

Jak ale zavěsit kolo na zeď co nejpraktičtěji? Tak, aby nejen nepřekáželo, ale abyste ho v případě potřeby mohli snadno pověsit? Aby se nepoškodilo o závěsný systém nebo aby neušpinilo zeď za ním? Náš závěsný stojan na kola nabízí opravdu chytré řešení. Jeho základem je pevná ocelová tyč, která je po upevnění na stěnu zakryta plastovým chráničem. Na lištu se pak připevní dva pevné háky, které kolo unesou – mají nosnost až 30 kg, takže bez problémů unesou i robustnější nebo těžší typy kol, například elektrokola. Zaoblený tvar a plastem potažený povrch háků zaručují, že se rámu kola nic nestane.

Jízdní kolo je na stojanu uloženo vodorovně a v dostatečné vzdálenosti od stěny. Neopírá se o stěnu kolem, jak je běžné u systémů zavěšení kol ve vzpřímené poloze, takže stěnu nešpiní ani nepoškozuje. Vodorovná poloha navíc umožňuje zavěsit kolo ve výšce, která usnadňuje jeho skladování a zavěšení. To je rozdíl oproti vertikálnímu zavěšení, kdy se kola často musí umístit příliš vysoko a při ukládání a skládání se s nimi špatně manipuluje.

Praktickým detailem závěsného systému GARDEON jsou dva přídavné háčky, na které můžete zavěsit přilbu a další příslušenství na kolo. Vše tak bude mít své místo a vy nebudete muset dlouho nic hledat, když se budete chtít projet.

To je také náš návod na úpravu interiéru garáže – využijte co nejlépe její stěny a plnou výšku. Nejen pro police, skříně nebo organizéry, ale také pro upevnění chytrých závěsných systémů.

Jak upevnit závěsné systémy na stěny z různých materiálů?

Už víte, jak si uspořádat garáž nebo zahradní domek? Vše, co k tomu potřebujete, najdete na našem e-shopu v kategorii příslušenství! A dobrou zprávou také je, že tyto závěsné konzoly a systémy můžete použít nejen v našich montovaných stavbách. Lze je připevnit na jakoukoli dostatečně pevnou stěnu – ocelovou, cihlovou nebo dřevěnou, v garáži, ve sklepě nebo na chodbě…

Prostě kdekoli potřebujete. Instalace je zcela jednoduchá. V nosných lištách jsou předvrtané otvory pro upevnění a součástí balení jsou šrouby a hmoždinky vhodné do zděných stěn. V případě ocelových staveb je upevnění do zdi ještě jednodušší – stačí vyvrtat ve zdi na vhodném místě otvory a upevnit nosnou lištu pomocí nýtů, které vylisujete nýtovačkou.