Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Vytvořte ze zahradního domku království pro děti

Ihrisko pri záhradnom domčeku
Publikované 13.06.2023 10:00

Přemýšleli jste nad tím, čím byste potěšili vaše ratolesti? Vaše děti si už nyní představují, co bude, když vyrostou. Mají v hlavách vysněnou práci fotbalisty, kosmonauta nebo kadeřnice. Představují si, že jednoho dne budou mít dům se psem či tygrem. Ať jsou sny vašeho dítěte více či méně reálné, už nyní jim můžete nabídnout prostor, kde uplatní svoji fantazii. Zahradní domek, postaven speciálně pro ně, bude místem, kam pozvou své kamarády na imaginární čaj. Vytvořte svým dětem jejich malé království.

Jak vybrat domeček pro děti?

Pokud přemýšlíte nad koupí domku, musíte myslet na to, aby byl dostatečně bezpečný, flexibilní, odolný a použitelný po celý rok. Kromě toho je třeba dbát i na to, jak se vám stavba bude esteticky hodit do zahrady.

Nejlevnější možnost je, že si koupíte malou plastovou napodobeninu domku. Vaši zahradu to možná nezohaví. Děti budou mít na chvilku radost. Obzvlášť pokud je krásné slunečné počasí. Jakmile však zaprší, poskládaná plastová střecha začne závodit. Když párkrát pořádně zafouká, kousky domečku můžete sbírat po zahradě.

Typické americké domečky na stromě jsou pro děti úžasným dobrodružstvím. Ale co bezpečnost? Myslete na to, že nemáte oči všude. Rozhodnete-li se pro dřevěný domek, nepodceňujte výběr optimální dřeviny a zejména povrchové úpravy. Šikovný kutil dokáže ze dřeva vyrobit zázraky.

Třetí variantou je montovaný zahradní domek odolný vůči počasí. Dá se doplnit topením a je mnohem flexibilnější vůči dětským potřebám. Přitom je nenáročný na montáž i údržbu.

Jak si zvolit správné parametry a na co všechno je třeba myslet při montovaném domečku?

Velikost a umístění domečku

Umístěte domeček tak, abyste jej z okna viděli a měli děti pod kontrolou. Zároveň myslete na to, aby domeček esteticky doplňoval celkový vzhled zahrady. Pokud jde o velikost, tak doporučujeme prostor minimálně 2100 x 2000 mm. Samozřejmě, parametry také závisí na exteriéru vaší zahrady. Do domečku lze pohodlně natáhnout elektřinu. Díky tomu můžete využít lampy a v zimě i ohřívače, případně jinou bezpečnější formu vytápění.

Jak zařídit dětské království?

Pokud jde o výběr nábytku, barvy a jiných estetických záležitostí, děti budou mít největší radost, pokud je zapojíte do procesu. Využijte pomoci vašich malých malířů a pomocníků. A že po stěnách se nekreslí? Jejich domeček může mít vlastní pravidla. Určete si stěnu na malování.

Podlaha se vám zdá dost studená? Stará klasika v podobě koberce se hodí zejména, když si děti nejraději usadí a hrají na zemi. Stylový koberec tak může přijít vhod. Doplňte interiér barevným dětským stolem a židlemi, ať si mají kde kreslit. K odpočinku či dovádění můžete využít například sedací pytle, kam mohou skákat a nikdo se nezraní.

Montovaný nebo dřevěný domek se stane součástí vaší rodiny. Děti si ho rázem oblíbí a vy budete pro ně hrdina, který jim daroval kus vlastního světa.

 

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON