Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Vybrat si garáž s přístřeškem či dvojgaráž?

Garáž GARDEON pre dve autá s prístreškom
Publikované 10.11.2022 10:00

Ve standardní rodině se většinou uživí dvě auta. Jak postupně přibývají řidiči v rodině, tak i více než dvě. Ale co s garáží, kterou jste si původně postavili jen pro jedno auto? Rádi byste ochránili obě. Rozhodujete se mezi montovanou garáží s přístřeškem a dvojgaráží. Obě mají své výhody i nevýhody.

Bezpečí a komfort s dvojgaráží

Dnes hledá většina lidí příležitosti, jak si život co nejvíc zjednodušit. Pohodlný nástup a výstup z auta není výjimkou. Díky garáži, která by navíc mohla být připojena k domu, komfortně vystoupíte i ve sněhu či za deště. V případě topné garáže dokonce v teple.

Biela garáž pre dve autá

Hlavním benefitem dvojité garáže je jednoznačně lepší zabezpečení vůči krádeži. Závisí to i na kvalitě garážových dveří, ale u přístřešků má zloděj o práci méně.

Z praktického hlediska je výhodná také velikost garáže. Zajišťuje dostatečně široký vjezd pro dvě auta, takže by do ní zaparkoval i méně zdatný šofér nebo šoférka. Pokud v garáži skladujete současně například sekačku či jiné náčiní do zahrady, tak prostor dvou garáží vám i z tohoto pohledu bude vyhovovat více než jedna garáž s přístřeškem.

Dvojgaráž bielej farby

Největší nevýhodou je, jak jinak, vyšší cena dvojgaráže oproti přístřešku. Někdy peníze zkrátka nepustí. Také pokud již máte na pozemku postavenou zděnou garáž, tak přestavba na dvojgaráž je náročnější než přístavba přístřešku pro auto.

Přístřešek jednoduše a levně

Jak jsme již zmínili, největší rozdíl je v ceně. Chcete-li levnější variantu, není co řešit. Relativně levný přístřešek má ale i pár dalších předností.

Obě varianty rovněž chrání auto před sněhem, kroupami, deštěm nebo UV zářením, které způsobují stárnutí laku. Pod přístřeškem, na rozdíl od garáže, auto není vystaveno prudkým teplotním výkyvům. Kolem auta volně proudí vzduch. Rychleji schne a zpomaluje se tím proces rezivění.

Autá zaparkované pod prístreškom

Přístřešek s garáží také zabere standardně menší část pozemku než velká garáž pro dvě auta. Přestože neumožňuje úschovnu jiných věcí kromě auta, pokud ano, tak nepříliš bezpečnou, někomu jako úložný prostor postačuje i jedna garáž.

Konstrukce přístřešku je o dost jednodušší, čili může být postaven za kratší dobu než dvojgaráž. Přestože u montované dvojité garáže to až tak nehraje roli, protože obecně je stavba montovaných budov rychlá.

Showroom GARDEON

Ať už se rozhodnete pro přístřešek s jednou garáží či garáží pro dvě auta, neexistuje špatná alternativa. Buď získáte bezpečí a nadstandardní pohodlí, nebo vsadíte na jednoduchost, která se až tak nedotkne vaší peněženky.

Garáž pre dve autá s prístreškom z ľavej strany

Zdroj (source)
fotobanka GARDEON