Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Top realizace: Inspirace od zákazníků – 2. část

GARDEON montovaná garáž, domeček s přístřeškem
Publikované 21.09.2023 10:00

Naši zákazníci z obce Zálesie, která patří k nejoblíbenějším obytným lokalitám v okolí Bratislavy, si doplnili pozemek u svého rodinného domu o zahradní stavbu – s moderním vzhledem a praktickým využitím. Kombinace postranní garáže, elegantního přístřešku a zahradního domku se podařilo splnit všechna očekávání rodiny.

Výběr podle individuálních potřeb 

V zahradě za rodinným domem v Zálesí jsme postavili montovanou zahradní stavbu, která se skládá ze tří částí – postranní garáže, přístřešku a zahradního domku. Všechny tyto stavby na sebe navazují rozměry, stylem a barevností.

Největším objektem je garáž se štědrým půdorysem 5,4 x 4 m. Neslouží však k parkování auta, což by bylo na zahradě za domem poněkud nepraktické řešení. Dostatečně prostorná garáž byla v této rodině nutností už jen proto, že majitelé jsou vášnivými motorkáři a cyklisty a úpravami svých dvoukolových miláčků tráví spoustu času. A potřebovali vhodné místo pro vše, co s tímto koníčkem souvisí. 

Druhým uzavíratelným objektem v této praktické zástavbě je zahradní domek s půdorysem 2,4 x 4 m, který se využívá klasicky – k ukládání zahradního nářadí a dalších věcí, které jsou potřebné k práci na zahradě a okolo domu. 


Video garáže, záhradního domku a přístřešku GARDEON

 

Montovaný přístřešek tvoří důmyslné spojení mezi garáží a zahradním domkem – stejně jako ostatní dva objekty má hloubku 4 m a podobnou užitnou šířku 3,5 m. Přístřešek nabízí příjemný krytý venkovní prostor pro letní stolování nebo pro posezení s rodinou či přáteli. 

Promyšlený podklad byl perfektní začátek 

Zákazníci zvolili jako základ pro všechny části této třídílné zahradní stavby betonovou desku, kterou na základě našich požadavků a projektové dokumentace zhotovila stavební firma. Podklad byl zhotoven v dostatečném předstihu před samotnou montáží, což je u montovaných staveb důležitou podmínkou. Zásadním požadavkem je také vodorovnost podkladu, která je při stavbě z přesných ocelových dílců nezbytná, a rozměry, které musí odpovídat projektu. 
V tomto případě měl realizovaný podklad o něco větší rozměry, než bylo minimálně nutné, takže před zahradní stavbou a kolem celého objektu vznikla praktická zpevněná plocha, tzv. okapový chodník. Jako povrchovou úpravu podkladu zvolili majitelé protiskluzovou venkovní dlažbu. Vytvořili tak estetickou a odolnou podlahu, která se snadno udržuje a svým jednoduchým vzhledem a barevným provedením navíc ladí se zahradní stavbou. Dlažba byla položena před dokončením vlastní montované stavby, což bylo velmi chytré řešení vzhledem k tomu, že tento elegantní povrch je stejný na celé zpevněné ploše. 

 

Fotka podkladu

Moderní zahradní stavba, která se hodí k současnému rodinnému domu

K modernímu rodinnému domu s rovnými liniemi, s cihlově červenou fasádu a antracitově šedými detaily si majitelé vybrali montovanou zahradní stavbu s podobně jednoduchým a současným designem. Zvolili si neutrální šedou bravu, která hezky ladí s jejich domem a zároveň je teď trendy.

Avšak moderní řešení se neomezilo pouze na vzhled stavby. Pro garáž si majitelé vybrali stěny a střechu z progresivních izolačních panelů THP. Díky tepelně izolované obvodové konstrukci se garáž stala celoročně využitelným prostorem, kde mohou provádět různé úpravy a opravy svých kol a motocyklů bez ohledu na počasí. Garážová vrata Hörmann s tepelně izolovanými lamelami byla skvělou volbou nejen pro dosažení tepelné pohody v garáži, ale také pro jejich vynikající stabilitu a tichý chod. Samozřejmě se nezapomnělo ani na okno a elektrické rozvody, které jsou potřebné nejen pro pohon garážových vrat, ale také pro osvětlení a napájení elektrického nářadí. 

Pro ostatní části stavby – zahradní domek a přístřešek – jsou na střeše použity THP panely s izolovanou sendvičovou konstrukcí. Úkolem tepelné izolace je v tomto případě především ochrana před nepříjemnými účinky pálícího slunce v horkém létě.

Boční stěny kůlny umístěné mezi garáží a zahradním domkem jsou tvořeny samotnými přilehlými budovami a v zadní části jsou doplněny módní kovovou výplní. Díky tomu vzniklo v kůlně příjemně intimní zákoutí, chráněné před pohledy zpoza plotu. 

 

Fotky exteriéru

Vybavení interiéru umožnilo perfektní využití daného prostoru 

Interiér garáže měl poskytnout nejen dostatek prostoru pro všechny motocykly a jízdní kola v rodině, ale také místo pro různé příslušenství, díly, náhradní díly a nářadí, protože majitelé jsou zvyklý provádět různé opravy a úpravy sami. A právě k tomu dokonale využili nejen klasické police, ale také ocelové stěny samotné garáže, na které připevnili speciální závěsné systémy. 

Police a praktické závěsné systémy také umožnily velmi efektivně využít prostor v zahradním domku. Je zde uloženo veškeré vybavení a nářadí potřebné pro práci na zahradě i kolem domu. 

Přístřešek slouží především ke stolování pod širým nebem, které je díky zastřešení a třem stěnám chráněno před pálícím sluncem, nežádoucími pohledy a větrem, takže je zde velmi příjemně od časného jara až do pozdního podzimu. Přístřešek je vybaven zahradním nábytkem z odolného teakového dřeva, který je doplněn praktickým osvětlením – kombinace závěsného svítidla a stylových řetězů vytváří sympatickou atmosféru a umožňuje altán za příznivého počasí využívat až do pozdních večerních hodin. 

 

Fotky interiéru

Zhrnutí

Rozměr garáže: 5400 x 4000 mm
Rozměr záhradního domku: 2400 x 4000 mm
Rozměr přístřešku: 3500 x 4000 mm
✔️ Izolovaná KRYTINA – Thermopanel (THP)
✔️ Izolované STĚNY – Thermopaneel (THP)
✔️ Kovové výplně do přístřešku
🚪 Značkové dveře Hörmann LPU42
🚪 Garážová vrata Hörmann
🪟 PVC okno GARDEoN
🚿 Odkvap
🚛 Montáž a doprava

Můžete si prostudovat další realizace v Česku.

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON