Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Přístřešek nebo garáž? Nemůžete se rozhodnout? Řešením může být přístřešek s garážovými vraty

Publikované 07.12.2023 10:00

Na otázku, zda je lepší postavit přístřešek pro auto nebo garáž, neexistuje univerzální odpověď. S tímto dilematem se potýká mnoho zájemců o bezpečné a pohodlné parkování. Ideální stavba by také měla odpovídat prostoru nebo mít požadavky na další funkce. Kromě toho se vyplatí zvážit také poměr mezi vynaloženými penězi a dosaženým užitkem. Pokud patříte k těm, kterým ani jedno ze standardních řešení stoprocentně nevyhovuje, máme pro vás chytrý kompromis mezi garáží a přístřeškem pro auto – přístřešek pro auto s garážovými vraty.

Ušetřete peníze i místo!

Garáž i přístřešek pro auto mají své výhody i nevýhody. Proto může být rozhodování někdy obtížné. Pokud však nemáte na svém pozemku místa nazbyt a chcete efektivně využít nejen prostor, který máte k dispozici, ale i své finance, pak pro vás máme ideální řešení – pokud si před domem nebo vedle domu postavíte přístřešek pro auto tak, aby byl přesně na hranici pozemku, a vybavíte ho garážovými vraty, můžete ušetřit jak místo, tak peníze.

Boční stěna může nahradit plot a garážová vrata před přístřeškem pro auto mohou sloužit i jako vstupní brána na pozemek. Nejde tedy jen o řešení 2 v 1, ale o řešení 2 × 2 v 1, protože ušetříte peníze dvakrát – za plot i za bránu. Navíc ušetříte nejen peníze, ale také místo, což může být někdy ještě důležitější.

Další výhody přístřešku s garážovými vraty

Zejména na malém pozemku má přístřešek pro auto i další výhody. Především se jedná o vzdušnou stavbu, což znamená, že prostor před domem nebo vedle něj nebude vypadat příliš stísněně nebo nepřehledně. V přístřešku pro auto s garážovými vraty a bočními stěnovými panely bude auto dostatečně zabezpečeno před vandaly nebo nevítanými návštěvníky, stejně jako v garáži. Neposkytne úplnou ochranu před každým počasím, ale střecha přístřešku pro auto určitě ochrání váš vůz před sněhem, spáleninami od slunce a nepříjemnými pozdravy opeřených návštěvníků. V kombinaci se stěnovými panely vás navíc ochrání i před většinou toho, co by mohl vítr zvenčí přinést.

Zároveň se jedná o cenově výhodné řešení, které může být ideální zejména v případě, že uzavřenou budovu nepotřebujete z nějakého jiného důvodu – pokud například nechcete garáž využívat jako dílnu nebo jako prostor pro zimní uskladnění sekaček a dalšího vybavení, které je třeba chránit před mrazem.

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON