Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Proměňte svůj zahradní domek v oázu odpočinku

Bíle posezení pod přístřeškem
Publikované 28.04.2022 10:00

Z práce domů a z domu do práce. Stres z práce si přitom v hlavě nesete neustále. Doma vás potom čeká hluk a očekávání vašich dětí i partnera. Nic se vám pořádně nechce, ale musíte. Vždyť kdo by živil rodinu? Zastavte to! Stereotyp běžných dní zabíjí vaše tělo i mysl. Opravdu chcete pokračovat v tomto kolotoči? Život je příliš krátký, proto je třeba si ho umět vychutnat. Vytvořte si svoji oázu klidu přímo doma. Ukážeme vám, jak na to.

V první řadě si musíte najít volný kout, ideálně však celou místnost. Že je váš dům plný, sklep i půda zaklíněná, o garáži nemluvě? Navrhujeme vám využít zahradní domek.

Pokud už máte zahradní domek, který chátrá, lepší je ho zbourat, než doufat, že vám jednoho dne nespadne na hlavu. Vyplatí se vám postavit nový, například montovaný zahradní domek, který je hotov během pár hodin.

Najděte svou inspiraci

Co děláte rádi? Vaříte, píšete, posilujete, malujete, hrajete si hry či trávíte čas s přáteli? Sepište si seznam. Vše ze seznamu můžete přenést do vaší perfektní místnosti k relaxaci.

Domácí kino a herní konzole patří do typické „man cave“, tzn. pánské jeskyně. Zahradní domek ale můžete přeměnit i na mini posilovnu, domácí bar nebo hernu. Vaši kamarádi budou stejně nadšeni jako vy.

Zahradní kuchyně je zase více oblíbená u žen, ale muži už také přebírají tento trend.

A co takhle si pořídit domácí wellness? Saunu si můžete pořídit nebo i sám vyrobit. Malíř si zřídí ateliér, muzikant hudební studium, domácí kutil dílnu. Nebojte se své sny proměnit v realitu. A co, že je 21. století? Pokud jste vášnivý čtenář, vytvořte si v zahradním domku klidně knihovnu.

Myslete při stavbě prakticky

Při výběru domku se zamyslete nad doplňky. Např. okno, které zajistí denní světlo, je velmi důležité. Příjemné světlo totiž vyvolává příjemnou náladu. Následná stavba montovaného domku trvá pár hodín. Co potom?

Pokud chcete osvětlení i večer, nezbytností je zavedení elektřiny. V případě sauny nebo posilky budete asi chtít i přívod vody. Topení zase zajistí, abyste domeček mohli využívat celoročně.

Máte rádi hudbu? Zajistěte si pořádné ozvučení. Pro dobro sousedů však zahradní domek rovnou odhlučněte, aby na vás v pozdních hodinách nezavolali policisty. Jedině, že byste se opět chtěli cítit jako teenager.

Vyřáděte se v jednoduchém designu

A když je vše hotovo, můžete se pustit do malování a zařizování. Už jste si vybrali barvy? Šedá je sama o sobě pochmurná, zkombinujte ji s něčím živějším. Podle teorie vlivu barev působí příjemně a zároveň uklidňujícím způsobem mořská modrá, světlá zelená či levandulová barva. Design udržujte jednoduchý. Hlavní je pohodlné sezení, osvětlení a pár rostlin, abyste místnosti vdechli život.

Na závěr si ještě vyrobte cedulku „Dětem vstup zakázán“ a máte místo pouze pro sebe. Inspirativní prostor, kde uslyšíte opět vlastní myšlenky, a zároveň relaxační oázu, která bude pouze vaše.

 

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON