Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Jak si vytvořit domácí kancelář (home-office) na zahradě?

Posedenie pod prestrešením záhradného domčeka
Publikované 16.03.2023 10:00

Pamatujete si, jak jste v dětství s oblibou obývali domečky ve stromech či bunkru z nábytku? Všichni jsme v těchto malých skrýších měli výsadu svého vlastního prostoru, místo, kde se „kuli pikle“ a vznikaly dobrodružné plány. Přijali byste takové území i nyní, když jste dospělí? Nic není ztraceno.

Stále více lidí vyhledává klidné místo pro tvorbu či práci. Ukazuje se, že nejen zaměstnanci kreativních oborů preferují práci z domova před open office prostory. Klid, ticho a vlastní inspirativní prostředí jsou silné atributy pro dosažení úspěšného výsledku. My pro vás máme tip, jak posunout práci z domova na vyšší level.

Kdysi jste si v domečku hrávali, dnes v něm můžete tvořit.

A stále si hrát.

Ze zahradního domku si snadno vytvoříte místo podle svých představ. Díky tomu, že se jedná o montovaný objekt, si můžete domek přizpůsobit podle sebe již od samého začátku. Snili jste vždy o velkém okně do zahrady? Toužíte po moderním minimalistickém designovém office? Je to jen o vás a vaší fantazii.

Psík pri záhradnom domčeku

Pracoviště umístěné v zahradě nabízí zcela nové možnosti. Nemusíte jen naprosto sedět na židli za stolem. Co takhle si k domku nebo přímo do něj umístit závěsné křeslo? Ty jsou momentálně velmi oblíbené a pro práci v pohodovém prostředí jako stvořené. Vzpomeňte si, po jakých „vynálezech“ jste toužili jako malí a zrealizujte je. Je dokázáno, že nápadité pracoviště rozvíjí kreativitu a podporuje vznik nových nápadů.

Útulne zariadené okolie záhradky pri záhradnom domčeku s drevom

Vyřazenému nábytku a starým věcem můžete vdechnout novou duši a novou funkci.

Inspirujte se například známými spisovateli a umělci, jejichž nejlepší díla vznikala právě v zahradních domcích přetvořených na vlastní malý originální svět. Pro příklady ovšem nemusíte chodit daleko do historie.

Už jen v takové Británii vlastní a pro práci využívají zahradní domky až dvě třetiny jejích obyvatel. Domeček nebo pozemek vhodný k jeho postavení je dokonce důležitým atributem při koupi pozemku.

Ráj pro freelancery

Počet freelancerů v kreativních a IT odvětvích stále roste. Zatímco zaměstnanci nacházejí útěchu alespoň v home officích, tito pracovníci na volné noze se snaží utéct i před nimi. Při práci z místa, kde navíc trávíte i většinu dne, se snadno dostaví frustrace a nájmy za coworking či za soukromý stůl v takové kanceláři nejsou vždy nejnižší. Vlastní pracoviště v zahradním domku je tak snad snem každé osoby bez stálého pracovního místa.

Útulný priestor so skrinkou na oblečenie a vysokou postelou

Jen si to představte. Pouze váš prostor, kde vás nikdo neruší, kde se můžete zavřít a kde vám ani případný tvůrčí nepořádek nikdo nezkritizuje.

Zařizování domku a jeho údržba jsou také skvělou fyzickou aktivitou. A ta je lidmi pracujícími pouze hlavou také často žádaná jako druh mentální očisty. Inu a v domečku přímo na zahradě budete mít těch příležitostí víc než dost. Hurá sbírat plody (i) své práce!

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON