Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Jakou podlahu dát do garáže?

Vlado Voštinár v dvojgaráži od GARDEON
Publikované 17.02.2022 10:00

Nevyhovuje vám současná podlaha v garáži? V tom případě máme pro vás nejedno řešení. Rozhodovat se můžete mezi nátěry, rohožemi nebo dlaždicemi a jejich rozmanitými variacemi. Podlah, které trh nabízí, je nespočet, avšak jen pár z nich odpovídá charakteru a skutečným potřebám garáže.

Právě v ní je totiž podlaha vystavována dlouhodobému zatížení, vodě či únikům provozních kapalin, oleje, paliva a jiných chemikálií, k čemuž by měla být struktura podlahy přizpůsobena tak, aby byla její životnost co nejdelší a nevznikaly v ní nejrůznější zápachy nebo skvrny.

Základem jakéhokoli druhu podlahy je však téměř vždy kvalitní, vyrovnaný a pevný podklad.

Nátěry

  • Betonové nátěry
  • Epoxidové nátěrové systémy

Právě po podlahových nátěrech se sahá nejčastěji, protože náklady na renovaci podlahy s jejich pomocí jsou minimální. Nejkvalitnějším odnožím takových nátěrů jsou ty na bázi epoxidové pryskyřice a postup se provádí v následujících třech fázích.

  1. Fáze – kontrola a případné zarovnání podkladu či stěrka spár
  2. Fáze – penetrace
  3. Fáze – nanesení finálního epoxidového nátěru

Biele auto zaparkované v garáži

Podlaha v garáži pre auto

Velkou výhodou epoxidového nátěru je jeho finální lesklý povrch, jednotný vzhled a dispozice různých barevných provedení nebo možnost přidání dekorativních částí, jejichž výsledkem je například napodobenina žuly. Při kvalitním zpracování nátěr vydrží léta bez výrazných problémů. Nevýhodou se může zdát například kluzkost podlahy způsobená lesklým povrchem, která může být značně nebezpečná.

Rohože

  • Gumové rohože
  • Vinylové rohože

Rohož jako podlaha do garáže je představitelem dalšího rychlého a levného řešení, jak vylepšit stávající podklad. Garáž vyměříte v m2, objednáte daný rozměr a domů si necháte doručit srolovanou rohož, kterou pak jen jednoduše položíte na původní podklad. Výhody ve formě rychlé a bezstarostné instalace a bezúdržbovosti jsou snadno odůvoditelné. Jaké jsou však nevýhody? Rohožím se časem ohýbají rohy a mají sklony k deformaci způsobené častou zátěží.

Rohože do garáže

Dlaždice

  • Keramické dlaždice
  • Terasové dlaždice
  • PVC dlaždice

Pokud chcete, aby podlaha ve vaší garáži působila esteticky a jste ochotni investovat větší obnos peněz, určitě sáhněte po dlaždicích. V případě těch keramických se poohlédněte spíše po řezné mrazuvzdorné dlažbě bez glazury. Ta je odolná, mechanicky pevná a neklouže. Terasové dlaždice jsou určeny do venkovního prostředí, takže jsou přizpůsobeny vnějším vlivům a proto jsou také ideálním řešením do garáže. To, co naopak v případě keramických i terasových dlaždic není ideální, je její značně náročnější aplikace a tendence k tvorbě plísní.

Vnútro garáže so stolom na náčinie

PVC dlaždice

Stejně tak, jako u mnoha jiných sortimentů, i dlaždice prošly náročnou inovací s cílem uspokojit ty náročnější požadavky uživatelů. Výsledkem snažení je rychlá moderní montovaná dlažba do garáže tvořená 100% PVC dlaždicemi. Jejich nabídka je členěna podle zátěže, barevných kombinací a dezénů, takže můžete vybírat podle svého gusta a charakteru, pro který je vaše garáž určena. Speciální „zámky“ u jednotlivých dlaždic se do sebe zatlučou, v důsledku čehož se k sobě důsledně zaklíní a vytvoří se tak celistvý povrch plnící termální i zvukovou izolaci.

Výhody PVC dlaždic

  • Vysoko odolné vůči zátěži, olejům a kyselinám
  • Moderní vzhled
  • Vysoko protismykové
  • Rychlá jednoduchá montáž
  • Speciální systém kanálků, které umožňují podlaze dýchat a zabraňují tvorbě plísní, hnití a zápachu
  • Snadná údržba ve formě mopu, vody a saponátu je to jediné, co vyžadují
  • V případě poškození lze vyměnit jen jednu dlaždici

Nevýhody PVC dlaždic

  • Pořizovací cena
  • Nedoporučují se do nezastřešeného venkovního prostředí

Vnútro montovaného skladu

„Chcete se ve své garáži cítit opravdu dobře? Začněte od podlahy. „

 

Zdroj (source):
fotobanka GARDEON
zákazníci GARDEONu
www.odolnepodlahy.sk