Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Na předním stavebním veletrhu jsme byli jedinou firmou ze Slovenska

Ruch na veletrhu BAU
Publikované 19.05.2023 10:00

Největší stavební a architektonický veletrh, který se letos opět konal v Mnichově, představuje podle bavorského ministra hospodářství Huberta Aiwangera pokrok a inovace, růst a konkurenceschopnost a udává směr budoucnosti stavebnictví a urbanismu. Slovenské stavební firmy na letošním Bau Mnichov chyběly. My z GARDEONu jsme zde byli jedinou vystavující firmou ze Slovenska.

Po čtyřleté pandemické přestávce se v dubnu v německém Mnichově opět konal přední světový stavební veletrh BAU 2023. A návrat celosvětově unikátní mezinárodní výstavy byl skutečně triumfální – 2 260 vystavovatelů ze 49 zemí představilo světové novinky a inovace v oblasti architektury, stavebních materiálů a systémů a stavební expozici si prohlédlo přibližně 190 000 návštěvníků. Každý z těchto ukazatelů přitom znamenal nárůst oproti předloňskému ročníku 2019, přičemž počet návštěvníků se již v polovině veletrhu dokonce přiblížil úrovni roku 2019.

Úspěšný návrat mezinárodního stavebního veletrhu a vysoká spokojenost vystavovatelů i návštěvníků se odrazily i v průzkumu veřejného mínění společnosti Gelszus, v němž 93 % vystavovatelů a 98 % návštěvníků hodnotilo veletrh BAU 2023 jako dobrý až výborný. Nejvyšší známky udělilo 90 % vystavovatelů za kvalitu a 89 % za mezinárodní účast.

GARDEON byl jedinou společností ze Slovenska, která na veletrhu BAU Mnichov byla. Tato smutná skutečnost neunikla pozornosti prezidenta Německo-slovenské hospodářské unie Paula V. Podolayovi, který na sociální síti sarkasticky poznamenal:

„V době všeobecné krize by měl člověk asi sedět doma a nesnažit se získat nové zákazníky. Ať to udělají země, které to potřebují… Doufal jsem, že se naše ministerstva hospodářství a zahraničních věcí konečně probudí ze zimního spánku, protože je opravdu na čase rozvíjet ekonomickou diplomacii. A k tomu určitě patří dobrá prezentace země (i s podporou EU) na mezinárodních veletrzích. Slovensko však opět působí dojmem, že v této oblasti nemá (nebo nechce?) co nabídnout. Zdá se mi, že celá agenda slovenské ekonomické diplomacie selhala na celé čáře.“

Výstava BAU Mnichov, která se koná každé dva roky v Německu, je největší a nejdůležitější událostí ve stavebnictví, a to nejen pro lídry trhu. To, že je účast na velké mezinárodní výstavě důležitá i pro menší firmy, potvrzuje naše marketingová analýza – více než 100 obchodních schůzek, které naši zaměstnanci na BAU Mnichov za necelý týden absolvovali, několik dohodnutých budoucích spoluprací s novými obchodními partnery a více než desítka staveb prodaných přímo během výstavy.

Přestože náš stánek nebyl velký, celková plocha přibližně 100 m2 zcela postačovala k tomu, aby zaujal. V zahradním domku s podlahovou plochou 7 × 5 m jsme prezentovali nejen naši progresivní stavební technologii, ale také několik novinek, například elegantní černé doplňky včetně atiky, která zakrývá všechny spáry, takže na finální stavbě nejsou vidět. K řešením udržitelnosti, která byla na letošním veletrhu obzvláště důležitým tématem, patřilo LED osvětlení v celé budově a možnost instalace fotovoltaických panelů na střeše.

Kľud na výstavisku v Mníchove

Na oblíbené stavební výstavě BAU v Mnichově představila naše rodinná firma novinku – zahradní domek s elegantními černými doplňky, včetně funkčního podkroví, LED osvětlení a střechy připravené pro instalaci fotovoltaických panelů.

Ruch okolo expozície GARDEON

Celou expozici včetně zahradního domku dodal GARDEON na vlastním nákladním autě a sedm montérů společnosti ji dokončilo za pouhých pět hodin.

Maskot s kamošom

Expozici na veletrhu BAU 2023 připravil dodavatel montovaných zahradních staveb z Turčianského Ďuru podle svého nového design manuálu a nechyběl ani firemní maskot.

GARDEON na veľtrhu BAU 2023 v Mníchove predajný tím

Během šesti dnů konání Mezinárodního stavebního veletrhu se na stánku GARDEON věnovalo hostům téměř 20 zástupců společnosti.