Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Levné montované garáže

Garáž pre jedno auto pri rodinnom dome
Publikované 16.12.2021 10:00

Rozhodli jste se pro pořízení garáže, ale stále váháte pro kterou z možností se rozhodnout? Pokud hledáte to nejrychlejší a nejpraktičtější řešení, zkuste vzít v úvahu montovanou garáž.

Výhody montovaných garáží

Mimo obecných výhod, jako je ochrana před zloději a nepřízní počasí, možnost zabezpečení vozidla, nářadí či techniky, mají mobilní garáže navíc ještě tyto pozitivní vlastnosti:

  • Nižší pořizovací náklady oproti zděné variantě
  • Mobilita – i po několika letech je možné garáž přesunout na jiné místo
  • Rychlá výstavba během několika hodin (garáž pro jedno auto postavíme již za 4 hodiny)
  • Možnost okamžitého užívání (žádné mokré procesy)
  • Větší užitkový prostor (stěna montované garáže má tloušťku 50 mm)
  • Odolnost vůči korozi díky dvojitému žárovému pozinkování
  • Výběr ze široké škály typů, velikostí a doplňků
  • Ve většině případech nevyžadují stavební povolení

Montovaná garáž s hnedou garážovou bránou

Druhy mobilních garáží

Betonové garáže

Prefabrikované garáže jsou vyrobeny ze samonosného železobetonového skeletu s výztuží. Jsou vhodné především tam, kde je volný příchod, protože se k jejich výstavbě využívá těžká technika. Ve srovnání se zděnými garážemi s sebou přinášejí velkou úsporu nákladů.

Betonová garáž

Plechové garáže s hotovou omítkou

Jsou montované z pozinkovaných částí, což jim dodává absolutní bezúdržbovost a odolnost vůči korozi. Oproti betonovým garážím se vyznačují především tím, že při montáži nevyžadují těžkou techniku, čímž klesá jejich pořizovací cena a jsou vhodné i do nepřístupného terénu.

Jejich pořizovací cena je až o 60% nižší než u zděných garážích. Díky speciální omítce jsou zároveň k nerozeznání od těch zděných. Doplňkový sortiment tvoří okna, boční dveře, okapy, poličky a drážky, stropní háky, elektropohony garážových vrat, boční přesah střechy, přičemž brány i střechy lze vybírat také z několika možných variant.

Plechové garáže s omietkou

Dřevěné garáže

Dřevěné garáže jsou jednoduché dřevostavby zabezpečující ochranu vozidla před nepříznivými povětrnostními podmínkami. V základě jsou tvořeny z masivní či srubové konstrukce.

Pozor však na to, že vyžadují údržbu. V současnosti poměrně ztrácejí na popularitě, ale majitelé dřevostaveb jejich očividně rádi využívají a preferují.

Drevená garáž

Pokud se rozhodnete pro kteroukoliv variantu, levné montované garáže splní vaše očekávání a ihned po montáži můžete garáž plnohodnotně využívat nemluvě o výši ušetřených prostředků oproti realizaci zděné garáže.

 

Zdroj (source):
fotobanka GARDEON
https://hobbytec.sk
https://www.prodom.sk/
https://www.hotove-betonovegaraze.cz/