Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Kreativní zahrada pro děti na 5 způsobů. Vzdělávejte a hrajte si

Prolézačky na zahradě u zahradního domku
Publikované 30.12.2021 10:00

Jak využít prázdnou stěnu garáže či domečku na zahradě? Zábavné a naučné stěny pro děti jsou výbavou každého kreativního rodiče. Inspirujte se těmito nápady. Při výběru stěny se řiďte věkem, ale také zájmy vašich dětí. Nic není krásnějšího než ty šťastné tváře, které pozorujete z dálky, protože se zabaví i bez vás. Vy můžete zatím popíjet kávu s kamarád(ka)mi.

Montessori stěna na zahradním domku nebo garáži představuje prostor, kde se vaše děti mohou plně rozvíjet a realizovat v různých směrech. Montessori metoda pronikla do našich končin před pár lety. Pomocí ní se děti učí lépe vnímat prostředí, rozvíjet svůj pohyb, intelekt i samostatnost už od malička. Důležité je přitom dbát na osobnost dítěte, abyste budovali na jeho silných stránkách. Nenutili ho do věcí, které mu nesedí, ale dali mu dostatek možností, aby našlo to, v čem je dobré.

„Hlavolamy“ nejen pro nejmenší

Smontujte dohromady jednoduché úkoly, při jejichž řešení si děti rozvíjejí své motorické dovednosti a logické myšlení. Díky těmto stěnám můžete vaše ratolesti učit abecedu, barvy, tvary a funkce různých předmětů nejen běžné spotřeby.

Lezecká stěna pro aktivní pohyb

Máte doma malé lezce? Vyrobte jim originální lezeckou stěnu doma (možná i v pokoji). Dbejte však na bezpečnost, ať už při výšce stěny, ale i při výrobě přistávací plochy, pokud by jim to uklouzlo.

Hudební stěna z „odpadu“

Kam se starším kuchyňským náčiním či plechovými krabicemi? Vyzkoušejte vytvořit dětskou hudební stanici. Mohou bouchat o předměty, aniž byste se báli o zdemolování nábytku v domě. :)

Nejjednodušší stěna – ke kreslení

Chcete se vyhnout pokresleným stěnám uvnitř? Nechte děti umělecky se vyřádit venku. Ať už využijete křídovou tabuli, omyvatelnou barvu, nebo vsadíte na obyčejnou stěnu, to nadšení bude k nezaplacení. Už jen vymyslet, jak vyprat barvu z oblečení, pokud by se to „zvrhlo“ na indický svátek holí.

Balónová stěna na oslavu a rachotivou zábavu po ní

Živé barvy, menší i větší balónky, které jsou připevněny na stěně, oživí každou garden party, a to nejen pro děti. Teenageři i dospěláci ji rádi využijí jako fotostěnu. Nakonec mohou děti popraskat balóny. Jen na to připravte vaše sousedy, aby si nemysleli, že na vaší zahradě se střílí. Policisté by asi neuvěřili, že jde o dětskou oslavu. :)

 

Má vaše montovaná garáž více prázdných stěn? Znamená to více prostoru pro realizaci vaší rodičovské kreativity.

 

Zdroj (Source)
Fotobanka GARDEON
pinterest.com