Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Jak postavit montovaný zahradní domek

Záhradní domek s přístřeškem po montáži na záhrade
Publikované 23.12.2021 10:00

Chcete ušetriť na kúpe záhradného domčeka? Vyjde vás podstatne lacnejšie, ak si samotnú stavbu dokážete zrealizovať sami. A je to celkom jednoduché! Ukážeme vám, ako na to. Kúpite si skladačku podľa vašich predstáv a sami si ju na záhrade zmontujete podľa návodu. Ste zvedavý, či si s tým poradíte? Čítajte ďalej.

Příprava na montovaný domek

Co všechno je třeba udělat před stavbou zahradního domku? Je zde jen pár kroků, které vás dělí od vašeho vysněného místečka na nářadí či relax. Nejprve v našem inteligentním konfigurátoru zadáte rozměry, barvu omítky a střechy. Rozhodnete se, zda v domečku potřebujete doplňky jako dveře, okno či okapový systém a objednáte si vaši velkou stavebnici. Komponenty vám na paletě doručíme domů.

V tomto momentě už musíte mít základovou desku na místě, kam chcete zahradní domek umístit. Podklad musí být stabilní a co nejvodorovnější! Nejlepší podklad pod domeček je beton nebo zámková dlažba. Na základě toho, zda potřebujete v domečku skladovat např. nářadí nebo jej využívat jako místnost pro relaxaci si vyberete typ podkladu a následně i druh podlahy. Jakmile vám domů přijde zabalená skládačka, můžete začít.

 

Poskládejte si stavebnici

Představte si, že skládáte nábytek, možná poněkud příliš velkou skříň. Ocelový domek se staví podobně. Spolu se zahradním domečkem k vám domů dorazí také návod, takže montáž zvládnete bez problémů i sami. Nejlepším společníkem při skládání je určitě akumulátorový šroubovák, ale postačí i gola sada nářadí. Nezapomeňte také na žebřík a pomocnou sílu v podobě kamaráda! Dbejte na svou bezpečnost.

Hlavní konstrukci smontujete z hotových dílců, na kterých je již předem nanesena švýcarská omítka KABE. Díly ukotvíte pevně k podkladu. Vytvoříte tak pevné zdi domečku. Při montáži střešní krytiny nejprve navrtáte ocelové pozinkované nosníky, které zajistí stabilitu střechy. Následně připevníte krytinu a atiku. Je důležité zavrtat krytinu přímo do střešních ocelových nosníků. S akumulátorovým nebo elektronickým šroubovákem to hravě zvládnete. Tak a teď před vámi stojí hotový domeček!

Užíváte si novou zahradu

Zahradní domek může změnit celý vzhled vašeho pozemku. Nejen proto, že do výhledu přibyla krásná moderní stavba, ale také proto, že spousta vašeho nářadí či hračky vašich dětí jsou pěkně uloženy uvnitř a ne rozlezlé po celé zahradě. Ať už využijete ocelový zahradní domek na cokoli, vězte, že jeho stavbu zvládne i kutil začátečník. A pokud na to nemáte čas, vždy si můžete zavolat profesionály.

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON