Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Jak ochránit auto před dětmi

GARDEON montovaná garáž
Publikované 19.09.2023 10:00

Nastěhovali jste se do klidné čtvrti a mysleli jste si, že v ní bude opravdu vládnout klid? Omyl! Právě klidné čtvrti nabízejí ideální bydlení pro rodiny s dětmi, a ty věru klidné nebývají. Málo frekventovaná ulice před vaším domem se tak může snadno změnit na hřiště, na kterém nebudou zaparkovaná auta v bezpečí. Jak teda ochránit auto před dětmi?

Parkujete na ulici před domem?

Parkovat na ulici před domem nemusí být vždy dobrý nápad. Ne, když jde o málo frekventovanou cestu, na které je dostatek místa. Právě takové cesty totiž nabízí ideální místo pro dětské hry. Samozřejmě, děti si potřebují hrát s kamarády a je skvělé, když nesedí jen doma u počítače, jenže v zápřahu hry se může snadno stát, že auto zaparkované na ulici utrpí újmu. A to jistě nikoho nepotěší. Proto byste měli pamatovat i na ochranu svého auta před hrajícími si dětmi.

Nejlepší ochrana auta před dětmi 

Co tedy dělat? Jak ochránit auto před hrajícími si dětmi? Zakazovat jim společné hry venku a neustále je okřikovat? To určitě ne! Honičky, kolo, koloběžka či vybíjená s míčem přece patří k dětství. Lepší je zaparkovat auto tam, kde mu nic nehrozí. Nejlepší ochranou auta před dětmi je určitě garáž. V garáži bude navíc auto chráněno nejen před hrajícími si dětmi (ať už vašimi vlastními, nebo těmi od sousedů), ale také před nepřízní počasí, vandaly a zloději. Při plánování garáže proto myslete také na druhé auto v rodině, případně na motorku či čtyřkolku. V takovém případě může být řešením buď větší garáž, nebo dvojgaráž. Můžete si také vybrat garáž doplněnou přístřeškem na auto.

Aby byly v bezpečí auto i děti

Správná garáž by měla být v první řadě dostatečně velká. Jinak se může snadno stát, že pro kvantum jiných věcí v ní nezůstane prostor pro zaparkování auta. Samozřejmě, garáž je ideálním místem pro uložení kol, sáněk nebo lyží, ale také sekačky, zahradního nářadí, nástrojů, ředidel či jiných toxických látek a množství dalších předmětů. Proto je podstatné vybrat si garáž o vhodných rozměrech – takovou, do které se vejde vše, co potřebujte.

Důležité je také nenechávat garáž otevřenou. Vše by mělo být bezpečně skryto za garážovými vraty. Jen tak totiž ochráníte své auto před dětmi a zároveň budou v bezpečí i vaše děti, zvláště jsou-li malé. I v garáži by také mělo být auto zamčené a klíč byste neměli nechávat ani přímo v autě, ani na jiném snadno dostupném místě. Děti jsou totiž děti. Často si neuvědomí důsledky svého jednání a hra na řízení může být pořádně nebezpečná.