Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Co dělat, když se vám porouchá brána na elektrické ovládání?

Montážnik pri garážovej brány
Publikované 02.02.2024 10:00

Přicházíte domů z práce, míříte si to zaparkovat do garáže jako tradičně, a ta se neotevře. Nepanikařte. Když se nejblíže v takové situaci ocitnete, díky našim tipům budete vědět, jak postupovat.

Zkontrolujte baterky a elektriku

Nepodceňujeme váš přehled, ale ta nejjednodušší vysvětlení nás často nenapadnou. Zdánlivému problému může předcházet zcela obyčejný problém. Vyzkoušejte baterky z dálkového ovládání v jiném zařízení a zjistěte, zda nejsou vybité. Zkontrolujte také elektrické napájení a zda není povytaženo ze zásuvky. Všechno v pořádku? Co teď?

Montáž motora Hormann SupraMatic

Vyzkoušejte vlastní sílu

Většina výklopných garážových bran má zabudovanou možnost nouzového odblokování. Touto funkcí uvolníte hlavní západku na motoru pro případ, že by se brána zasekla během toho, jak z garáže potřebujete vyjet. Jednoduše takto otevřete bránu vždy, když selže elektrický proud.

Vŕtanie garážovej brány

Odblokujte západku a zkuste bránu otevřít manuálně. Pokud se vám bránu nepodaří zvednout, problém může být v pružinách nebo drážkách. Podívejte se, zda v nich nenajdete zaseknuté předměty, které mohou problém s otevřením zapříčinit. Nic jste nenašli?

Prohlédněte bezpečnostní senzory

Úkolem bezpečnostních senzorů v případě montovaných garážových vrat je chránit bránu před nárazem do předmětu, který by ji mohl stát v cestě.

Kľúč na garážovej bráne

Ujistěte se, že se v dráze brány nenachází žádná překážka. Chyba může být i na straně znečištěných senzorů. Prohlédněte, zda jim ve správném fungování nebrání prach a nečistoty.

Může to být i motor

Pokud jste neidentifikovali problém v žádném ze zmíněných případů, může jít o přehřátý motor. Příčinou bývá časté otevírání brány v krátkém časovém intervalu nebo vysoké letní teploty. Tehdy je třeba počkat a nechat motor vychladnout.

Hormann ProLift

Pokud si nejste jisti, co se stalo nebo na řešení neumíte přijít, kontaktujte příslušného dodavatele brány. Odpovědný výrobce nebo dodavatel vám ochotně poradí a pošle k vám odborné pracovníky, kteří problém vyřeší.

 

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON