Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Jak jednoduše a efektivně uskladnit kolo v garáži? Zavěste ho!

Bicykel opretý o stenu motnovaného záhradného domčeka
Publikované 25.07.2023 10:00

Garážová brána se otevírá. Pomalu vjíždíte s autem dovnitř a snažíte se zaparkovat. Ale najednou zastavíte. Kufr vám trčí z garáže až tak, že nezavřete bránu. Má to jen jediný důvod. Z garáže se postupně stal sklad nářadí, a také spíž na odložení brambor a zeleniny. Samozřejmě, k nim se ještě vejde žebřík či sekačka, a také kola celé rodiny. Ale proč, když to může jít jednoduše. Díky našim tipům si můžete efektivně zorganizovat celou garáž. A co s koly?

Na zemi zabírají zbytečné místo, to je snad jasné. Ale i z bezpečnostního hlediska je uskladnění na zemi neefektivní. Pokud nemáte speciální držák na kola, tak jakýkoli otřes nebo šťouchnutí může způsobit efekt padajícího domina. A přece nechcete riskovat, že vám náhodně padající kolo poškrábe vaše drahocenné auto. Proto můžete kola zavěsit. Podívejte se, jak na to.

Na stěnu či na strop

V závislosti na velikosti a uspořádání vaší zděné či montované garáže se rozhodněte, zda chcete věšet kola na zeď nebo na plafon. Strop je dobrý nápad, pokud je dostatečně vysoký. Držáky musíte umístit tak, aby nevadily autu, ale také běžnému přechodu přes garáž. Vždy dbejte na bezpečnost. My vám ale spíše doporučujeme jednodušší a skladnejší řešení. Zavěste kolo na stěnu. Máme pro vás několik rad a příkladů, jak na to.

Jak zavěsit kolo

Vaše kolo můžete zavěsit téměř o každou část jeho těla. V případě zavěšení na strop se vám budou snadněji zavěšovat kola. Avšak kvůli stabilitě je lepší zavěsit rám kola na zeď. Háky, dřevěné držáky nebo jiné konstrukce? Na internetu naleznete množství různých typů závěsných konstrukcí. Jednoduché i složitější. Levnější i dražší.

Věšák si však můžete vyrobit i sami doma. Stačí vám navrtat do zdi dva dřevěné kolíky nebo speciálně vytvarovanou poličku, na které položíte konstrukci. My bychom vám však doporučovali pevnější ocelové háky s plastovým obalem pro ochranu konstrukce před odřením.

Jednoduchý proces krok za krokem

V případě háků následujte náš jednoduchý návod. Promyslete si, kde vám kola budou nejméně překážet. Ideálně blízko dveří nebo garážové brány. Důležité je nejprve si přesně změřit, jakou vzdálenost potřebujete mezi háky, abyste zavěsili ty části kola, které chcete. K navrtání děr vám poslouží obyčejná akumulátorová vrtačka. Po upevnění háků do zdi zavěsíte kolo a máte problém vyřešen.

Nechce se vám vymýšlet? Chcete kolo zavěsit jednoduše, rychle a pevně? Vymysleli jsme pro vás speciální příslušenství do garáže. Závěsný systém BIKE je jen začátkem. Postupně jsme vyvinuli závěsné systémy i na nářadí či sportovní vybavení, které vám usnadní organizaci celé garáže. Přesvědčte se sami.

 

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON