Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Jak by měl vypadat altán pro auto

Záhradný domček s dvoma prístreškami
Publikované 11.07.2023 10:00

Altán – uklidňující slovo, které ve vás evokuje příjemný pocit klidu, míru, bezpečí a splynutí s přírodou. Ale od teď i místečko pro váš vůz, který pod altánkem bude zažívat stejně slastné pocity jako vy.

Účelnost a využití altánků

Z historického hlediska byl altán středobodem každé zahrady a zejména společenských setkání. Jeho působení se však rozšiřovalo a tak dostal podobu přístřešku na prameny s minerální vodou v lázeňských centrech nebo turistických odpočívadlech. To vše můžeme koneckonců pozorovat dosud. Avšak to, po čem aktuálně lidé touží v současnosti, je „altán pro auto“.

Proč tomu tak je? Hlavním důvodem je rostoucí počet vozidel v rodině, zvyšující se kriminalita, nepřízeň či prudké výkyvy počasí a také lákavá možnost propojení přístřešku pro vůz se společenským prostorem. Vystavovat své naleštěné motorové skvosty blízkému okolí je také jedním z důvodů masivního vytváření altánů.

Altán pro auto může být zhotoven z různých materiálů, jako jsou například dřevo, kov, ocel, kombinace plastu, kovu, skla. Ve většině případů se skládá z podkladu, nosných sloupů a střechy. Vozidlu následně poskytuje ochrannou ruku před deštěm, kroupy i UV záření. Navíc mu přiděluje patřičné místo, což znamená konec parkování na ulici a vystavování jej číhajícímu nebezpečí v podobě poškození či krádeže. Jeho velikost a počet parkovacích míst si určujete sami, přičemž může stát samostatně nebo může být propojen s domem či uzavřenou garáží.

Nadčasový altán jako moderní garážové stání

To, co splňuje dnešní požadavky jako rychlost montáže, nízké pořizovací náklady, moderní vzhled a vysoká kvalita, jsou montovány ocelové přístřešky s hotovou omítkou, které udávají altánkům zcela nový rozměr. Za několik hodin tak před vámi může stát domov pro vaše auto skládající se z následujících komponentů – nosná konstrukce, atika, střecha – vše pečlivě ošetřeno a impregnováno kvalitní švýcarskou omítkou, což přístřešku zaručuje dlouhodobou životnost a bezúdržbovost. Odstíny omítek si v tomto případě ladíte sami, při atice a krytině vybíráte ze škály barevných provedení a při barvě omítky až z 300 různých odstínů.

Moderní altán pro auto může vypadat následovně:

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON