Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

9 tipů na praktické skříně a police, které vykouzlí pořádek ve vaší garáži

Závěsný systém v garáži
Publikované 13.04.2023 10:00

Pokračování článku, ve kterém jsme se věnovali zejména designovým policím. Dnes se zaměříme na praktickou stránku úložných prostorů v garáži. U nich je třeba dbát na efektivní využití prostoru a odolnost, resp. vysokou nosnost policových regálů, pokud je to nutné. Ať už chcete vaši montovanou garáž využívat jako sklad, dílnu, tělocvičnu nebo jinak, v článku naleznete inspiraci.

Skříně do garáže

Jak vyřešit úložné prostory v garáži co nejlevněji? Přece recyklací. I když ne v pravém slova smyslu. Využijte skříně, které se již nepoužívají (zdroje – rodina, přátelé, známí, sousedé) a které by jinak skončily na smetišti. Jednoduché a levné řešení ovšem nemusí vždy být to nejefektivnější. Záleží na velikosti skříní a samotné garáže.

Vestavěné skříně s posuvnými dveřmi

Vestavěné skříně se u nás běžně vyrábějí se zásuvnými dveřmi – nazýváme je také rolldoory. Takovou skříň lze vyrobit i z OSB desek, takže pokud jste šikovní, vyjde vás relativně levně.

Obyčejný policový regál ze dřeva

Takový policový regál z dřevěných latí či OSB desek zvládne svépomocí udělat každý kutil. Mají relativně dobrou nosnost a jsou finančně nenáročným řešením.

Kovové policové regály pro těžší závaží

Tyto regály lidé standardně kupují v obchodech, jelikož ne každý ovládá umění svařování. Ale pokud jste rozený svářeč, tak kovová konstrukce představuje ideální řešení. Zejména chcete-li, aby police zvládly i těžkou váhu.

Moderní skříňky z nerezavějící oceli

Dalším stupněm kovových policových systémů jsou skříně z nerezavějící oceli. Vypadají elegantně, a přitom odolně. Jsou moderní, ba až nadčasové. Jednoduše se čistí. Ale na druhé straně si připlatíte.

Závěsné systémy „levitující“ nad vaší hlavou

Pokud máte na zemi a u stěn málo místa, možná vás inspiruje majitel garáže, který skladuje věci „ve vzduchu“. Kombinací polic a háků vytvořil efektivní úložný systém. Už vám chybí jen stabilní žebřík.

Dílenský koutek s vlastními pravidly

Kromě úložných prostor potřebujete v garáži i prostor pro nářadí? Vyrobte si vlastní dílenský ponk, zavěste nářadí na zeď či na pohyblivou skříňku na kolečkách. Přesunete si veškeré nářadí právě tam, kde jej potřebujete.

Prosklené dveře, díky kterým vždy vše naleznete

Pokud vaše montovaná garáž slouží jako letní kuchyně nebo v ní skladujete věci, které aktivně využíváte, prosklené dveře vám urychlí hledání.

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON