Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

8+ kreativních nápadů na houpačky a houpací sítě

Montovaný záhradný domček GARDEON v svetlo-sivej omietke
Publikované 09.06.2022 10:00

Vytvořte si relaxační koutek ve vaší zahradě. Takový, kde se schoulíte s dobrou knížkou, polenošíte s dětmi nebo vaší polovičkou. Sesbírali jsme pro vás inspirace na zahradní houpačky, sezení či houpací sítě, které vzdorují zemské přitažlivosti.

Tradiční houpací sítě nově

I tradiční houpací sítě můžete oživit. Např. přes síť zavěšenou mezi dvěma stromy můžete natáhnout příjemná světýlka, která dotvoří romantiku. Nebo zavěste houpací síť mezi stěny pergoly kolem zahradního topeniště. Případně, pokud bydlíte na kopci, umístěte ji na vrch s výhledem na celou zahrádku. Houpací síť můžete připevnit dokonce i mezi sloup zahradního přístřešku a strom.

Vana v houpací síti

Copak? Vida, tak taková legrace už existuje. Určitě bude zapotřebí pevnější konstrukce, pokud byste si něco podobného chtěli vyrobit doma. Ti šikovnější ji možná přemění i na vířivku.

Zahradní postel na stromě

Zdá se vám houpací síť nepohodlná? Co takhle zavěsit si do zahrady postel? A to rovnou na strom. Jen si dávejte pozor, aby měly větve dostatečnou nosnost. Bláznivé děti by ji totiž mohly položit k zemi.

Pokud byste se báli, že na postel naprší a nechce se vám ji neustále skládat, zavěste si svůj „pelíšek“ pod montovaný zahradní přístřešek, kde můžete bezstarostně lenošit.

Houpačka na verandě

Má váš dům verandu jako z amerického filmu? Tak to vám tam houpačka nesmí chybět. Může být obyčejná dřevěná nebo si vyhrajte s designem v podobě gauče či postele.

Zahradní sezení pod přístřeškem

V podobném duchu můžete pořídit i posezení na zadním dvoře pod zahradním přístřeškem. Zavěste jej na řetězy či tlustá lana podle toho, co se vám tam designově více hodí.

Jednomístné houpačky a sítě

Preferujete, aby měl každý svůj vlastní prostor? Nejste sami. Pořiďte si do zahrady např. závěsná dřevěná křesla na terasu, speciální síťky s rámem u bazénu, proutěná křesílka k zahradnímu posezení, okouzlující vajíčko, ba dokonce sítě, které visí z dřevěného trámu jako kdysi tradiční dětské houpačky.

Originální houpací stan

Chcete raději prostor, kam by se vešla celá rodina? Vyzkoušejte tento kreativní nadzemní stan. Dětem se bude zaručeně líbit. Může fungovat jako skrýš před rodiči nebo před dětmi – záleží na úhlu pohledu.

Kreativní kovové iglú

Tímto originálním nápadem zakončíme dnešní dávku inspirace. Jak jste se mohli přesvědčit, zahradní houpačky mají ve 21. století mnoho podob. Co je na nich ale nejlepší? Že lákají děti i dospělé odpočívat na čerstvém vzduchu.

Vybrali jste si tu svoji? Líbí se vám netradiční houpačky a houpací sítě, ale nemáte v zahradě dostatek, resp. dostatečně velké stromy? Pořiďte si montovaný zahradní přístřešek,na jehož pevné sloupy se můžete na 100% spolehnout.

 

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON
https://www.madeintheshadehammocks.com/
https://blog.gardenloversclub.com/
https://french.alibaba.com/
http://fitflopsale-singapore.info/
https://blog.gardenloversclub.com/
https://www.ebay.com/
https://plankandpillow.com/
https://sk.pinterest.com/
https://www.dailymail.co.uk/
https://www.6sqft.com/