Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

6 tipů na zařízení garáže pro muže

Interiér garáže odkládací prostory
Publikované 07.02.2023 09:33

Každý chlap potřebuje občas chvíli pro sebe. Pár hodin, kdy se může věnovat svým chlapským zálibám, nějaký čas, který stráví s kamarády. Chvíli, kdy se zabaví, „vyvětrá si hlavu“ a načerpá nové síly, aby se pak mohl s plným nasazením pustit do každodenních povinností.  Nejen čas, ale také místo je důležité. Ideálním místem, kde lze vytvořit správnou chlapskou místnost pro relaxaci, je garáž.

Garáž jako místnost pro muže

Nějaký čas strávený bez ženy a dětí prospěje i muži, který je vyloženě rodinný typ. Dámy, nebraňte jim v tom, aby se na pár hodin ztratili v garáži,kde budou s kamarády řešit vážné chlapské záležitosti a věnovat se náročným olympijským sportům. Po takové psychohygieně v garáži se chlap vrátí k manželce a dětem odpočatý, a s novými silami se tak může vrhnout do dětských her, do plánování společného víkendu, nebo si vás ochotně a soustředěně vyslechnout.

Ideální místo je mimo dům

Správná „trucovna“ pro chlapa by měla být tam, kde nebude nikým rušen, a kde zároveň on nebude nikoho rušit. Kde si může v klidu prohlédnout nedělní sport (bez poznámek a návrhů, co užitečnější by se dalo dělat), kde může dělat hluk (ať už vrtáním nebo povzbuzováním) akorát tehdy, když je to podle něj zapotřebí (i když právě děti spí, nebo manželka telefonuje s kamarádkou). Pokoj přímo v domě tedy není dobrý nápad. Ani sklep nemusí být optimální, pokud není kvalitně odhlučněný. Ideálním místem, které splňuje všechny podmínky, je garáž mimo domov.

Garáž je navíc pro muže přirozeným teritoriem. Samozřejmě, musí být dostatečně velká, aby v ní byl prostor nejen na auto, ale také na důležité vybavení a potřebný počet kamarádů. Nejlépe bude přitom vyhovovat zateplená garáž, ve které je příjemně v každé roční době – v zimě i v létě, v poledne, v podvečer i v noci. Další podmínkou je, aby se v době, kdy se garáž používá jako místnost pro muže, byla zároveň místem, kde mají ženy zákaz vstupu. A to v zájmu obou stran. Skvělé možnosti nabízí v tomto směru také zahradní domek. Pokud je dostatečně prostorný, dá se v něm zařídit přímo dokonalá chlapská trucovna.

6 tipů, jak zařídit místnost pro muže

Jak by měla být zařízená místnost pro správnou chlapskou psychohygienu? Přece tak, aby si tu mohl chlap pořádně „vyčistit hlavu“. Samozřejmě, tu si každý čistí jinak. Pro někoho je největším relaxem hudba, pro jiného sport, pro dalšího chlapská společnost. Někdo je vášnivý kutil nebo blázen do starých aut… Každému muži tedy ulahodí něco jiného. Nevíte jak na to? Tady je pár inspirací:

1 Domácí dílna

Nebo takzvaný verštat či verkštát je chlapskou klasikou. Kromě pevného pracovního stolu, tedy ponku, v ní je třeba myslet i na dostatek odkládacích prostor na potřebné nářadí a materiál. Na nářadí jsou ideální různé nástěnné systémy, kde může být svěšeno přehledně a pěkně po ruce. Na spojovací materiál a další drobnosti zase skvěle poslouží skříně se šuplíky, ve kterých lze vše systematicky uspořádat i pomocí šikovných děličů.

2 Pro hudební fajnšmekry a muzikanty

Je prvořadá kvalitní technika a pohodlí, aby si poslech hudby opravdu užili. Taková mužská místnost by tedy kromě aparatury pro přehrávání různých nosičů a sady dobrých reproduktorů měla obsahovat také pohodlný gauč a křesla. Důležité je také obložení stěn, které zlepší zvuk v místnosti. Nesmíme zapomenout ani na vhodné úložné prostory, a to nejen na uskladnění všech CD, DVD, LP a pod. Neměla by chybět ani skříňka na alkohol a příruční stolek. Aktivní muzikanti, kteří touží spíše po hudební zkušebně pro kapelu, budou potřebovat i místo pro hudební nástroje – pro jejich odložení i rozložení.

3 Sportovci tělem i duší

Ocení nejen dobrý obraz a signál, aby mohli sledovat sportovní přenosy, ale také příležitost k vlastním sportovním výkonům – ať už pingpongový stůl, terč na šipky, posilovací věž a pár činek, nebo basketbalový koš před garáží. Samozřejmě na pingpongový turnaj nestačí jeden chlap. Jedině, že by to byl MacGyver ;). I cvičí se lépe, když jsou k tomu alespoň dva. A po sportovním výkonu se patří kamarády pohostit – proto není třeba zapomenout na lednici (alespoň na nápoje), ještě lepší je mít k dispozici rovnou výčep na pivo. Protože například takový turnaj v šipkách může mít opravdu hojnou účast.

4 Pro společenské typy

Jsou na prvním místě komfort a požitky různého druhu. Kromě pohodlného gauče a křesel proto nesmí v jejich pánské místnosti chybět ani barová skříňka, plná chladnička a případně i reprezentativní vinná stěna. Také  určitě přijde vhod i vybavení pro typicky mužské aktivity, například kulečníkový stůl. Právě ten je určitě snem nejednoho chlapa.

5 Pro milovníky aut nebo motorek

Je garáž bezpochyby tím nejkrásnějším místem na světě. Kromě místa pro jejich čtyř- nebo dvoukolové mazlíčky zde musí být dostatek prostoru i na nářadí, které se hodí pro případné opravy či vylepšování, a také pro posezení pro kamarády. Nejen prací je totiž člověk živý.

6 Z každého rožku trošku

Málokterý chlap je tak vyhraněný typ, aby neměl několik zájmů. V místnosti pro pány je však dovoleno všechno – klidně se zde může setkat například hudební technika s hobby nářadím a kolem. V tomto případě totiž nejde o design. Jedná se o pohodu. Image je k ničemu, je třeba poslouchat mužský instinkt, zaměřit se na praktičnost. Ten správný styl přichází do chlapské místnosti přirozeně, spolu s její funkcí.

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON