Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Napínavý zápas: dřevěné vs. ocelové přístřešky pro auto

Tmavý prístrešok GARDEON pre dve autá
Publikované 24.11.2022 10:00

Ať už jste si koupili auto z čistě praktických důvodů, jakým je rychlejší přesun do práce, nebo spíše jako imageovou záležitost, pravděpodobně s vámi setrvá dobrých pár let. Takové auto je jako pes. Až na to, že krmivo je patrně dražší. Každopádně, bývá u vás na dvoře a často vám dělá společnost. Záleží vám na něm. Proto ho nenecháte jen tak na ostrém slunci, ve spršce ledových krup nebo zapadlé sněhem.

Už přemýšlíte nad přístřeškem pro vašeho „domácího mazlíčka“. V první řadě se potřebujete rozhodnout, kde bude přístřešek stát. Připojit jej ke garáži, k domu nebo jej nechat jen tak nezávisle? Musí být také dostatečně velký, ale pozor na sousední pozemek. Za druhé by měl esteticky ladit s domem a zahradou. Třeba si vybrat nejen styl, ale i materiál, ze kterého bude. Trh je plný možností. Nejčastěji lidé využívají, resp. využívali dřevěný přístřešek. Avšak poslední roky jde do popředí trend ocelových přístřešků. Každý z nich má své výhody. O vítězi tohoto zápasu však rozhodujete vy. Vybírejte uvážlivě.

Bližší pohľad na prístrešok pre jedno auto na dome

Když mají ocelové přístřešky převahu

Ocelové přístřešky mají hned několik klíčových „hráčů“, kteří zajistí vítězství tohoto „týmu“.

1. Rychlost stavby

Již asi víte, že největší výhodou montovaných staveb je rychlost. Ani v případě přístřešku pro auto to není jinak. Jednodušší přístřešky pro auto jsou poskládány za několik hodin. Navíc ocelová konstrukce je lehčí a variabilnější než dřevěná, proto je i dodání jednodušší.

Montáž prístrešku GARDEON

2. Odolnost vůči počasí

Ocelový přístřešek díky pozinkovanému povrchu odolává povětrnostním a jiným klimatickým podmínkám, které dennodenně převládají. Počasí umí být opravdu proměnlivé – sníh, kroupy, déšť, ostré slunce. Vždyť i proto chcete přístřešek. Ocelový je pro vás dlouhotrvající řešení. To však nic nemění na faktu, že čím více se o něj staráte, tím více vám vydrží. Na rozdíl od dřeva, které snadněji podléhá prostředí (zkroutí se apod.), drží ocel svůj tvar.

Tmavý prístrešok GARDEON pre dve autá z ľavej strany

3. Variabilita a přesnost konstrukce

Kromě různých stylů a provedení montovaného přístřešku si můžete zvolit také různé typy střech: polykarbonátové desky, plech i bezpečnostní lepené sklo. Ocel má pevný tvar, je jen na vás, jestli si vyberete obloukový nebo hranatý přístřešek.

Když dřevěný tým nakonec přece jen vyhraje

K některým domům či stavbám se jednoduše víc hodí dřevěný přístřešek pro auto. Působí více tradičně a útulněji oproti modernímu vzhledu ocelových montovaných přístřešků. Pro efekt jej ještě můžete nechat obrůst popínavými rostlinami. Dokonce, pokud jste velmi chytrý, můžete si ho postavit i sám. Na druhé straně i jeho koupě si žádá odborné oko.

Drevený prístrešok na streche firmy GARDEON

Na výrobu dřevěných přístřešků se většinou nepoužívá až tak kvalitního dřeva. Čím tvrdší, tím lépe. Při opravdu kvalitním masivu by ovšem cena stavby klidně mohla přesáhnout cenu jejího obsahu. I při nejlepším dřevě vždy dbejte na kvalitní povrchovou úpravu. Dřevina vyžaduje pravidelnou péči.

Už jste se rozhodli, který tým vyhraje zápas?

 

Zdroj (source)
fotobanka GARDEON