Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Takto má vypadat přístřešek na dřevo, kterého ho ochrání na 100%

Kopa napíleného dreva
Publikované 19.01.2023 10:00

Topení dřevem je ekonomicky výhodné a využívají jej zejména majitelé rodinných domů. V zimním období je třeba dřevo uskladnit a právě zde vzniká často problém. Kam s ním? A kam s ním tak, aby se nepoškodilo?

Kamkoliv „dovnitř“ dřevo dát nestačí

Častým obrazem bývá dřevo volně uložené na dvoře. Ale takový způsob není dobrým řešením. Dřevo velmi lehce navlhne a následně se stává nepoužitelným v důsledku podlehnutí plísním. Zřejmě jste si teď řekli: „Tak ho tedy schovám někam dovnitř.“ Pro začátek dobré, ale stále ne tak jednoduché. Dřevo potřebuje dýchat. Ideálním řešením pro uskladnění dřeva jsou speciální přístřešky na dřevo.

Záhradný domček s prístreškom

Důležitý je materiál a sklon střechy

Tyto přístřešky jsou konstruovány tak, aby v maximální možné míře vyhovovaly podmínkám, které správné uskladnění dřeva vyžaduje. Vhodným materiálem pro přístřešek na dřevo je ocel. Je vysoce odolná vůči změnám počasí a dřevu tak nehrozí navlhnutí ani možná plíseň. Škůdci, kteří by si na dřevě rádi pochutnali, dostanou u ocelového přístřešku také červenou.

Uložené drevo na sebe

Aby dřevo dostatečně proschlo a mohlo dýchat, variantou jsou děrované stěny přístřešku. Zadní nohy by měly být delší než přední, aby byl zajištěn dostatečný sklon. Ten zabrání dlouhodobým nánosům sněhu na střeše. Optimální je proto výběr přístřešku se špičatou střechou.

Biely záhradný domček s drevom pod pravým prestrešením

Vyberte si přístřešek, který se vám hodí

V naší nabídce naleznete různé typy montovaných přístřešků, které si můžete dát zhotovit i na míru. Velkým bonusem je jejich variabilita. V létě přístřešek snadno rozmontujete a ušetříte místo na dvoře. Případně můžete nalézt i jiné využití. Všechny přístřešky jsou vysoce odolné, téměř bezúdržbové a s dlouhou životností. Na výběr je i několik barev omítky.

Chraňte v zimě váš materiál k topení efektivně a moderně.

 

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON