Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

5 tipů, jak využít stěny garáže nebo zahradního domku

GARDEON garáž pro dvě auta sedlová střecha police na zdi
Publikované 30.05.2024 10:00

Většina garáží slouží také jako úložný prostor. To však není jediná věc, kterou mají se zahradními domky společnou. Další společnou věcí je, že prostor v nich by měl být využit rozumně a prakticky – tak, aby každá věc měla své místo, nepřekážela a zároveň nezabírala více místa, než je nutné. Jak toho dosáhnout? Jednoduše. Stačí chytře využít stěny!

Zde je několik nápadů, co můžete na stěnu garáže nebo zahradního domku pověsit:

1 Lyže a snowboard

Zavěšení na stěnu je často ideálním řešením pro uložení kola – váš dvoukolý miláček vám nebude překážet, a pokud zvolíte správný závěsný systém, bude také snadno přístupný. Kolo však není jediné sportovní vybavení, které může mít své pevné místo na stěně! Lyže a snowboardy lze stejně dobře uložit na závěsné háčky – stačí vybrat dostatečně velké háčky a umístit je ve vhodných vzdálenostech.

2 Nářadí pro kutily

Dalším praktickým tipem, jak využít stěny garáže nebo zahradního domku (který může sloužit i jako domácí dílna), je skladování nářadí. Nářadí lze samozřejmě uložit i do zásuvek a organizérů. Ale věci, které používáte nejčastěji, je třeba uložit tak, abyste o nich měli přehled a vše bylo přehledně po ruce.

Nejlepší je zavěsit takové nářadí na stěnu v blízkosti pracovního stolu. Šikovné jsou například nástěnné věšáky s mřížkou s otvory, kam můžete umístit různé držáky a složky přesně tak, jak se vám to hodí. A to bez zbytečného vrtání.

3 Zahradní nářadí

Najít místo pro uložení různého zahradního nářadí je obvykle tvrdý oříšek – každé nářadí má trochu jiný tvar a velikost, často je neskladné a kvůli dlouhé rukojeti zabírá hodně místa. I v tomto případě jsou stěny zahradního domku nebo garáže ideálním úložným prostorem – stačí jen zvolit vhodný závěsný systém, který pojme předměty různých tvarů a velikostí nebo který lze zavěsit pomocí otvoru či očka.

4 Motorkářské vybavení

Toto je další šikovný tip, jak využít stěnu v garáži, zejména pokud je na ní zaparkovaný motocykl. Nemůžete si na ni jen tak sednout. Potřebujete přinejmenším přilbu, ale obvykle i speciální oblečení, rukavice a boty. A v ideálním případě by to vše mělo být uloženo na jednom místě, nejlépe někde poblíž motorky.

Proto i zde může být řešením vhodný závěsný systém, který na stěně garáže vytvoří prostor pro veškeré potřebné vybavení. Stejně tak můžete na stěnu zavěsit i příslušenství ke kolu – od přileb, přes různé chrániče pro milovníky jízdy v terénu, až po zámek, pumpičku nebo větrovku.

5 Nábytek do „letního obýváku“

Různé možnosti, co pověsit na zeď, souvisejí nejen s tím, co děláte ve volném čase, ale také s tím, jak využíváte prostor v garáži nebo zahradním domku. Pokud například váš zahradní domek slouží jako letní obývací pokoj, kde můžete v sezóně relaxovat obklopeni zelení, bude asi nejlepší zavěsit na zeď televizi.

Nebo promítací plátno a reproduktory. Prostě to, co potřebujete, abyste si mohli s rodinou a přáteli vychutnat dobrý film nebo si poslechnout kvalitní hudbu.

Jak upevnit závěsné systémy GARDEON na stěnu panelového domu?

A jak to všechno připevnit na stěny garáže nebo zahradního domku? S montovanými stavbami GARDEON je to zcela jednoduché. Jejich ocelové stěny toho snesou hodně a připevnění různých závěsných systémů není vůbec složité – stačí na vhodném místě vyvrtat otvory a k jejich upevnění použít nýty, které se zalisují pomocí nýtovačky. A máte hotovo. 😊

Závěsné systémy naleznete v našem e-shopu.

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON