Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Jak využít zahradní domek nejen přes léto?

Záhradný domček s altánkom
Publikované 01.09.2022 10:00

Užívali jste si svoji zahradu celé léto? Teplo, slunce, květiny, čerstvé ovoce a zelenina. Večery s rodinou a přáteli v zahradním altánku. Možná jste si dokonce dopřáli luxus domácího bazénu. Přestože léto končí, několik teplých dnů nám dopřeje i podzim. Ale co potom? Do Vánoc je ještě daleko a vy potřebujete útočiště, kde si odpočinete a dobijete baterky po celém dni v práci. Co takhle udělat ze zahradního domku centrum relaxu, energie a zábavy? Ukážeme vám jak.

Naše 3 tipy lze zrealizovat v různých variantách. Dražších i levnějších. Podle toho, jak vám vaše peněženka dovolí. Jelikož budete montovaný domek využívat zejména v zimě, počítejte především se zateplením, vytápěním a zavedením elektřiny. Pro větší komfort se pokuste zavést také vodu. Ta je nezbytná v případě domácí sauny a určitě vítaná, pokud se rozhodnete pro zahradní posilovnu.

Dvojitý záhradný domček GARDEON v bielej omietke s hnedými dverami Hormann

Zrelaxujte se v domácí sauně

Máte už dost tepla? Věřte nám, že už brzy vám bude chybět. Detoxikujte a nabijte si baterky v zahradní sauně. Díky teplotě a vlhkosti se z vás všechny toxiny prostě vytratí. A že se jich v nás ve 21. století hromadí mnoho! Vaše tělo se uvolněním svalů dokonale zrelaxuje. Saunování navíc pomáhá prokrvení vašeho organismu a snižuje v krvi hladinu kortizolu, který je znám také jako stresový hormon. Dokonce zrychluje metabolismus. Takže, pokud si plánujete udržet letní figuru i přes zimu, směle do toho.

Načerpejte energii v domácí posilce

Pohyb v chladných měsících je více než žádoucí. Nicméně možnosti jsou omezené. Vyřešte to domácí mini-tělocvičnou. Pokud zainvestujete do strojů, jako jsou běžící pás či stacionární kolo, můžete si tyto druhy sportu vychutnávat i přes zimu (když jsou venku nebezpečné). V případě, že nemáte dostatek prostředků pro typickou výbavu posilky, nezoufejte. Hrazda, činky, gymnastické míče či závěsné posilovací systémy je dokážou plnohodnotně nahradit. Jen u nich více pracujete s váhou vlastního těla. Levnější verze posilky má další výhodu – prostor bez těžkopádných a velkých strojů lze využít ke cvičení jógy či pilates.

Kosačka, náčinie a cvičebné pomôcky vo vnútri garáže

Domácí herna nejen pro děti

Náš poslední tip se hodí také pro rodiny s dětmi. Dětem do 15 let obvykle nezáleží na sauně ani posilovně. Ale domácí herna? Úplný sen. Podle svých preferencí a finančních možností si sestavte centrum zábavy. Při výběru pingpongového, kulečníkového, resp. multifunkčního stolu laďte rozměry montovaného domku s hracím prostorem, který potřebujete. Zato stolní fotbal či terč na šipky se vejde i do menších zahradních domků. Každopádně vám nesmí chybět pohodlný gauč a velký televizor, možná i s herní konzolí. Pro filmové a sportovní fanoušky doporučujeme spíše plátno s projektem. Ale záleží na vás.

Dieťa v záhradnom domčeku

Záhradný domček pri bazéne pre deti

Co nám ještě chybí? Ano, náležité ozvučení. Hudba vám pomůže uvolnit se během sauny či jógy, a také nabudit se při kardio nebo silových cvičeních. Nemusíte si nutně pořídit statické domácí kino. Kvalitní bezdrátový reproduktor dnes plnohodnotně nahradí Hi-Fi věž a můžete si ho vzít všude s sebou. I opět za rok na letní dovolenou. :)

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON