Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Těchto 5 věcí byste měli zvážit před koupí zahradního domku

Květy před zahradním domkem
Publikované 11.05.2023 10:00

Půda i sklep jsou plné a v garáži se nedá pohnout? Tehdy uvažujete, kam s dalšími věcmi, které se vám hromadí v domě. Sezónní oblečení, nářadí i starší spotřebiče, vaše cenné vzpomínky či věci, které šetříte pro příští generace. A co takhle využít zahradní domek jako sklad? Pokud uvažujete nad koupí domku, určitě byste měli vzít v úvahu těchto 5 věcí.

 

Prvořadý je účel

Od toho, jaký bude účel domku, se odvíjejí i jeho další parametry. Na domácí pracovnu či dílnu byste měli jiné nároky než na skladovací prostor. Sklad např. nepotřebuje okna ani vytápění.

Větší či menší rozměry

Řekněme, že chcete, aby domeček sloužil primárně jako sklad. Jelikož už máte zkušenosti s tím, že místa nikdy není dost, měli byste brát v úvahu rozměry. Ty, které nutně potřebujete, ale také dostatečnou rezervu. S efektivním plánováním úložných prostor dosáhnete lepšího využití prostoru. Ale k tomu se ještě dostaneme.

Cena vs. materiál

Plastový, dřevěný či montovaný zahradní domek? Každý materiál má své výhody i nevýhody. Dříve jsme napsali článek o tom, jak jednotlivé materiály chránit před vlivy počasí. Který je tedy nejméně náročný na údržbu? Správně hádáte, že montovaný domek s ocelovou konstrukcí. Zároveň je z těchto tří možností nejstabilnější. Jedná se také o nejlepší poměr ceny a kvality.

Když si budete vybírat dodavatele, ať vás nezlákají ty nejlevnější montované domky. Vždy si ověřte danou firmu a její reference. Příčinou nízké ceny totiž může být např. následná nekvalitní a zdlouhavá montáž.

Vnější i vnitřní design

Pokud neplánujte zahradní domek skrýt do houštiny, měl by jeho exteriérový design korespondovat s designem vašeho domu nebo garáže. Od střechy až po omítku. Pro lepší představu si sestavte jeho vzhled v našem konfigurátoru. A při tom nemusíte být ani profi designér, abyste si vybrali barvu omítky. Stačí pár rad, které naleznete například v našem blogu.

Pokud se vám nechce přemýšlet o barvách, další možností je využít sílu přírody. Jednoduchý design a bílou omítku doplní chytré popínavé rostliny.

V rámci stavby zahradního skladu si nemusíte lámat hlavu s interiérem. Ale přece jen bez regálů, skříní, polic a nástěnných držáků by se z domku stalo malé smetiště. Pár krabic, lepící páska a centrofix dokážou v tomto případě zázraky. Vyzkoušejte to.

Pokud váš montovaný zahradní domek slouží jako sklad, nepotřebujete zateplovat stěny nebo zajistit přívod vody. Takže ho jen postavíme a vy ho hned využíváte.

Montáž zahradního domku

Stavba montovaného domku není nic náročného a navíc je to i dost rychlé. Možná však nejste technický typ nebo jednoduše nestíháte. Jediné, co v takovém případě musíte přichystat, je podklad. O montáž se už postaráme my.

Máte nějaké dotazy? Klidně se na nás obraťte a prozradíme vám vše, co chcete vědět.

 

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON