Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Přístřešek pro auto – svépomocí nebo přes firmu?

Zaparkované auto s motorkou pod přístřeškem GARDEON
Publikované 12.09.2023 10:00

Postavit si přístřešek pro auto zní naprosto jednoduše. Vždyť jsou to jen 4 „hranoly“ a střešní krytina. Dokáže ho postavit jakákoliv firma či člověk. Skutečně? Ukážeme vám 3 scénáře, které se odehrají, když si chce člověk pořídit přístřešek na auto. Který je nejefektivnější? Vždyť posuďte sami.

A. Postavím si přístřešek vlastnoručně

Návodů, jak si svépomocí postavit přístřešek na auto, je nespočítaně. Google vám nabídne téměř 2 tisíce stránek s informacemi a návody. Ano, zruční mistři se zkušenostmi si umí postavit krásnou dřevěnou pergolu zda přístřešek, a to i bez návodu. No někdy se do této práce pustí domácí kutil, který neodhadne své možnosti. V lepším případě je výsledek pouze esteticky nedoladěný, v tom nejhorším se zhroutí střecha přímo na auto.

Láká-li vás svépomocná výroba přístřešku, pouvažujte, co je pro vás důležitější – peníze vs. čas (který můžete strávit se svou rodinou a blízkými). Skutečně se vám vyplatí několik dní plánovat a poté několik dní stavět přístřešek pro auto, který může mít firma hotový za jeden den? A parkovat můžete okamžitě.

B. Vyberu si nejlevnější přístřešek pro auto

Druhou možností je najít si to nejlevnější řešení na trhu. Oslovíte, řekněme 7 firem. Z nich se vám nazpět ozvou jen 2, protože všechny mají „profesionální“ přístup. Z toho jedna od vás bude chtít zaplatit 200 eur za projekt stavby, aby vám přístřešek vůbec nacenila. Určitě neodolatelná nabídka.

Tak si vyberete druhou firmu, které vždy trvá pár dní, než vám zodpoví dotazy. Po zhruba měsíci náročné komunikace k vám přijdou montážníci (pokud se trefí na správné místo). Přístřešek montují i několik dní, protože si při chystání vybavení zapomněli základní nářadí. Nemluvě o výsledku, který po nich zůstane. Křivá konstrukce a spousta bordelu. Ještě se divíte, proč jsou některé přístřešky tak levné?

C. Zvolím si profesionální firmu

Upozorňujeme, že profesionálně se nerovná drahé řešení. Jak poznáte profi firmu? V první řadě si prohlédněte reference na Google, na Facebooku apod. Pokud je většina pozitivních, podnikněte druhý krok – přímý kontakt. Aktivní komunikace ze strany firmy je další kladný znak. Seriózní firma se vás ptá na relevantní otázky, dodržuje termíny a zanechává po sobě pořádek. Pracuje efektivně. Pokud jste jako většina našich zákazníků, tak přesně toto potřebujete. Sestavte si svůj přístřešek v konfigurátoru.

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON