Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Přístřešek s výplní, anebo bez výplně?

Ocelový přístřešek pro dvě auta s červeným a bílým autem uvnitř
Publikované 21.03.2024 10:00

Chtěli byste si vytvořit kryté parkovací stání pod přístřeškem? Pak byste měli zvážit různé možnosti. Například zda bude lepší jednoduchý přístřešek pro auto bez výplně, nebo zda bude rozumnější zvolit přístřešek pro auto i s výplní stěny. Každé z těchto řešení má své výhody. Poradíme vám, na co při výběru myslet, abyste se mohli správně rozhodnout – buď podle konkrétní situace na vašem pozemku, nebo podle vašich osobních preferencí.

Přístřešek bez výplně = funkční základ

Základ konstrukce montovaného přístřešku GARDEON tvoří pevné a stabilní ocelové sloupky (počet sloupků závisí na velikosti přístřešku), které nesou plochu střechy (přesněji řečeno pultovou střechu s nízkým sklonem, díky čemuž z této plochy přirozeně stéká voda). Tímto zastřešením vytvoříte základní, ale spolehlivou ochranu parkovacího místa – před sluncem, sněhem a ptačími exkrementy.

Výhodou takové konstrukce je její jednoduchost, díky níž působí střízlivě, lehce a vzdušně. Nebrání tedy výhledu ani průhledu, výrazně neovlivňuje vzhled místa, nekonkuruje architektuře domu ani jiným okolním stavbám… Jednoduše řečeno, pokud hledáte funkčnost i jednoduchost (a tedy nejnižší cenu), je přístřešek bez stěnových panelů pravděpodobně vaší volbou.

Stěnová výplň = praktické zlepšení

Stěnové panely lze přidat také k našim sloupovým konstrukcím, které lze připevnit na kteroukoli stranu (nebo strany) přístřešku nebo pergoly. Stěnové panely se skládají z vodorovných lamel (na výběr z kovu nebo dřeva) zasazených do nenápadného kovového rámu. Nejedná se tedy o pevné stěny, kterými lze vytvořit zcela uzavřený prostor. Tyto stěnové panely představují spíše prostorové vymezení nebo optickou bariéru – chrání před pohledy z ulice nebo od sousedů, stejně jako před nezvanými návštěvníky.

V případě přístřešku pro auto, který se obvykle nachází před domem nebo vedle něj, může vhodně umístěný stěnový panel nahradit například část plotu. Nebo lze stěnovými panely oddělit prostor pro uskladnění jízdních kol od parkovacího místa apod. Stěnové panely také chrání před nízko položeným večerním nebo ranním sluncem a částečně také před listím, sněhem a nečistotami, které může pod přístřešek zavát boční vítr.

Možnosti dizajnu

V naší nabídce najdete dva typy stěnových panelů – s dřevěným nebo kovovým obložením. Jejich design v obou případech odráží současné trendy v architektuře domů a oba typy – kovový i dřevěný – umožňují vytvořit přístřešky, které vypadají čistě a stylově zároveň. V případě volby designu je tedy rozhodnutí především otázkou osobního vkusu, materiálových preferencí a sladění s konkrétním domem nebo jinou budovou v okolí přístřešku.

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON