Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Přeměna zahradního domku na víkendovou chatu – kdo to nezkusí, neví – část 2.

Publikované 30.06.2023 09:00
Naši zákazníci, kteří si u nás loni v létě objednali zahradní domek s pergolou, se nám letos na jaře ozvali a poskytli nám své zkušenosti, zážitky a fotodokumentaci z postupné přeměny zahradního domku na víkendovou chatu, které zveřejňujeme v platném znění tak, jak nám byly zaslány.
Přečtěte si první část rekonstrukce domku na zahradní chatku.

Zahradní domek Gardeon úspěšně přežil svou první zimu a dělá nám velkou radost a inspiraci. Naše úporná snaha proměnit ji ve víkendovou chatku pro nás i pro případné návštěvníky se pomalu chýlí k cíli. Z obavy, že v létě bude v domku velké horko, a z následné touhy schovat „vodovod“ jsme se rozhodli domek zateplit, nebo v tomto případě by bylo vhodnější říci „izolovat ho od letních veder“.

Objednaný strop byl zateplen ihned po dodání a obvodové stěny byly zatepleny 3 cm tvrzeného polystyrenu v pásech odpovídajících konstrukci obvodového pláště. Koupelnu jsme pak vybudovali z příček o tloušťce 10 cm.
Obvodový plášť jsme pak znovu zateplili plnými deskami z tvrzeného polystyrenu o tloušťce 3 cm. Na příčky a obvodové stěny jsme „natáhli síťovinu a koberec“ a těšili jsme se, že do jara pomalu uděláme vnitřní omítky a budeme mít hotovo.
Ale nebylo… Uvnitř bylo tepleji, a když venku mrzlo, dům se začal „rosit“. Vlhkost se srážela na stěnách a částečně i na obvodu stropu. Rozhodli jsme se to vyřešit přidáním dalších 5 cm izolace pomocí multipor desek. Už nás netěšilo, že se obvodové stěny musely opakovaně „síťovat a záplatovat“, a pak konečně přišli na řadu omítky a výmalba prostoru. Zatím to vypadá, že 3+3+5 cm izolace z vnitřní strany stačí a vše bude asi v pořádku.
Naše „budovatelské nadšení“ vytvořit na ploše 25 m2 krásné místo pro skromný, ale estetický život hodný 21. století nepolevuje. Náš cíl se pomalu blíží a časem uvidíme, jaký bude výsledek. Až bude vše zařízeno a připraveno, určitě vám dáme vědět, jak to nakonec dopadlo, protože vaše skvělá firma s neuvěřitelně šikovnými lidmi a seriózním a férovým jednáním si určitě zaslouží vidět, jak její výrobek slouží.
Zpětná vazba je pro naši práci velmi důležitá a posouvá nás kupředu. Může být také inspirací pro další zájemce. Pokud na nás naši zákazníci v návalu práce a nadšení z dokončení rozpracovaného díla nezapomenou, rádi na ně navážeme dalším vyprávěním.
Pokud vás zajímá, jak tento příběh začal, můžete si o něm přečíst v první části tohoto blogu.
Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON.