Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Nápady do zahrady: 5 vychytávek, které musíte vyzkoušet!

Detail na stůl při posezení
Publikované 21.07.2022 10:00

Máte svůj kousek zeleně, který se chystáte na léto zvelebit? Chcete oživit prostor v okolí vaší pergoly nebo si pěknou výzdobou zpříjemnit chvíle strávené v zahradním altánku? Právě teď je ten nejlepší čas inspirovat se kreativními nápady na zahradu a připravit se na teplé dny strávené venku. Pokud plánujete venkovní posezení na zahradě nebo terase, přinášíme vám několik tipů, které během slunečných dní venku využijete a oceníte.

Vaše zahrada bude nejkrásnější v okolí!

  1. Udržujte květináče při životě

Sazenice a květináče jsou jednoduchým a efektivním způsobem, jak udržet zahradu tak, aby vypadala elegantně a také přehrávala překrásné barvy! Starší květináče můžete vylepšit rychlým nátěrem barvy, takže tato inspirace do zahrady může být mimořádně efektivní i z hlediska nákladů! Glazované květináče je třeba nejprve důkladně omýt a odmastit, případně jemně přebrousit jejich povrch jemným brusným papírem, aby se barva lépe přichytila. 

Tip: Natřete květináč tabulovou barvou. Křídou si můžete napsat různé odkazy nebo si poznamenat, co jste zasadili. Jedná se o originální způsob, jak využít tabulovou barvu a dodat jedinečný vzhled květináči.

  1. Neformální stolování a grilování venku

    1. Romantické osvetlenie

    Sviečky rozhodne navodia veľmi príjemnú intímnu atmosféru, pokiaľ si však chcete dopriať neskoršiu večeru, určite oceníte ešte dodatočné osvetlenie. Solárne osvetlenie dodá vašej záhrade skutočne čarovný vzhľad a predĺži vaše potešenie o niekoľko hodín každý deň! Vyberte si zapálené svetlá, ktoré sa rozsvietia hneď po západe slnka.

    Tip: Preferujete tvorivé nápady do záhrady alebo nechcete investovať do solárnych svetiel? Skúste si vyrobiť vlastnú lucernu!

Teplé dny lákají nejen k posezení na zahradě či terase, ale vybízejí také ke stolování během snídaně, oběda či večeře. Proč jíst doma, když je venku tak hezky? Pokud budete zahradní stůl a židle využívat po celou sezónu, kdy je necháte vystavené venkovním podmínkám, určitě se vyplatí sáhnout po masivně ošetřeném dřevě nebo pevných plastových či kovových konstrukcích, které odolají i nepřízni počasí.

Tip: Nejlepší přehled o nabídce si uděláte, když využijete vyhledávač nábytku.

  1. Romantické osvětlení

Svíčky rozhodně navodí velmi příjemnou intimní atmosféru, pokud si však chcete dopřát pozdější večeři, zajisté oceníte ještě dodatečné osvětlení. Solární osvětlení dodá vaší zahradě opravdu kouzelný vzhled a prodlouží vaše potěšení o několik hodin každý den! Vyberte si solární světla, která se rozsvítí hned po západu slunce.

Tip: Preferujete tvůrčí nápady do zahrady nebo nechcete investovat do solárních světel? Zkuste si vyrobit vlastní vojtěšku!

  1. Vertikální jedlá stěna

Kdo nemá rád čerstvý salát přímo ze zahrady? Když pěstujete zeleninu namísto květin v květináčích, toto je přesně pro vás. Vytvořte si chutnou zeď.

Možnosti jsou nekonečné. Saláty a bylinky jako bazalka, kopr a koriandr, které se pěstují v květináčích. Nezáleží na tom, kterou zeleninu vysadíte, určitě máte špičkové ingredience pro další jídlo!

Tip: Prohlédněte si další kreativní nápady do zahrady v článku 7+ inspirací na vertikální výzdobu zahrady.

  1. Nábytek z palet

Moderní a stylový nábytek si můžete vyrobit pomocí palet, které není problém sehnat, dokonce i zadarmo. Můžete si vyrobit sedačku, stůl, ale také bar, na kterém si budete popíjet drinky s přáteli. Stačí mít k dispozici hřebíky, kladivo, pilku a trochu fantazie!

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON