Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

Aktuální ceny garáží

Montážnici pred garážou pre dve autá
Publikované 03.03.2022 10:00

Jaké jsou cenové nabídky jednotlivých typů garáží na Slovensku? Jsou zděné garáže nákladnější než dřevěné či montované? Budeme srovnávat cenu garáže pro jeden vůz. Získejte odpovědi na všechny otázky a čtěte dále.

To, kolik peněz budete muset vyčlenit ze svého rozpočtu při pořízení garáže, zcela jistě nejvíce ovlivňuje technologie a materiál, ze kterého bude nová garáž zhotovena. Máte možnost volit mezi zděnými, betonovými, dřevěnými, montovanými plechovými garážemi nebo přístřeškem.

Garáž pre jedno auto s prístreškom

Dřevěná garáž

Je vhodná pro kutily, kteří nevlastní automobil vyšší hodnoty a jde jim čistě o to, aby automobil ochránili před deštěm nebo sněhem. Garáž využívají zároveň jako sklad nářadí a ve většině případů jsou schopni si ji postavit sami.

Samozřejmě, dá se pořídit i dřevěná garáž na klíč, kdy ani v tomto případě není cena garáže vysoká vzhledem k použitým materiálům a faktu, že zdaleka neplní jak ochranářskou tak i další funkci typickou pro kvalitní garáž, o čemž svědčí fakt, že vám ji pojistí jen málokterá pojišťovna. Navíc dřevěná garáž vyžaduje údržbu.

Pořizovací cena dřevěné garáže: 2 000 € – 5 000 € (49 000 – 122 500 Kč)

Drevená garáž

Zděná garáž

Je typická pro svoji masivnost, vysokou stabilitu a bezpečnost. Aby se dodržely tyto vlastnosti, vyžaduje pevný a kvalitní materiál ruku v ruce s náročným stavebním postupem. Právě od toho se pak odvíjí vysoká pořizovací cena a zdlouhavá stavba garáže trvající až několik týdnů ba dokonce měsíců. Oproti ostatním typům je zděná garáž ta nejdražší a časově nejnáročnější.

Pořizovací cena zděné garáže: 8 000 € – 20 000 € (196 000 – 490 000 Kč)

Murovaná garáž

Betonová garáž

Moderní odnoží zděných garáží je prefabrikovaná betonová garáž, která si vlastnosti v podobě stability a bezpečnosti stále udržuje. Výrobní proces trvá přibližně 4 – 5 týdnů, avšak stále vyžaduje použití těžké techniky. K samotné stavbě je třeba připočítat cenu za dopravu, kterou v tomto případě zajišťuje nákladní vozidlo.

Pořizovací cena prefabrikované betonové garáže: 2 000 € – 6 000 € (49 000 – 147 000 Kč)

Betonová garáž

Montovaná plechová garáž

Montovaná plechová garáž je asi nejvhodnější variantou pokud řešíte poměr kvality, ceny a rychlosti dodání. Zejména ocelové montované garáže s hotovou omítkou se pyšní neobvyklým moderním designem a jejich charakteristické rysy v podobě stability, bezúdržbovosti a dlouhé životnosti, to vše za cenu až o 60% nižší ve srovnání se zděnými garážemi, od kterých jsou navíc vizuálně k nerozeznání.

Díky rychlé montáži ji můžete mít na svém pozemku postavenou již během několika hodin. Nenechte se však zmást levnými plechovými garážemi, které jsou sice levné, ale zdaleka ne tak kvalitní a odolné jako ocelové garáže s hotovou omítkou.

Garáž pre dve autá s čiernymi dverami

Pořizovací cena montované ocelové garáže s hotovou omítkou: 2 390 € – 5 000 € (58 555 – 122 500 Kč)

Cenové nabídky garáží se pak posouvají směrem vzhůru v závislosti na vybraném druhu podkladu pod garáž, garážových bran, typů střech a ostatního příslušenství.

 

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON
https://www.prodom.sk/
https://www.hotove-betonovegaraze.cz/
https://www.mojaltanok.sk/