Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

5 jednoduchých tipů, jak kromě alarmu ochráníte garáž

Detail na atiku
Publikované 18.07.2023 10:00

Zatímco je vozidlo v garáži zajištěno před výkyvy počasí, garáž je vystavena výkyvům zlodějů. Lákají je okna, lehce zničitelné zámky, pootevřené dveře. Při zabezpečení garáže je třeba myslet na každý otvor, kterým by zloděj mohl potenciálně do garáže vniknout, jakož i na všechny nechtěné poutače pozornosti. Minule jsme vám doporučovali alarm do garáže. Kromě technologických vymožeností však existuje i několik dalších způsobů, jak můžete krádeži předejít. Pojďme se na ně společně podívat.

Bezpečnostní kování

Zamknout garáž je přirozené. Klasický zámek ale nestačí. O bezpečnosti zámku svědčí doba, po kterou je schopen odolávat útokům. Zámek s bezpečnostní třídou 3 zloději zabere až pět minut „práce“ s kladivem či vrtákem. Bezpečnostní třída 4 odolá přibližně deseti minutám vrtání a nárazům sekery. Další možností je zajištění obyčejné dveřní vložky bezpečnostním visacím zámkem. Skvělým řešením mohou být také safety boxy.

Jedná se o speciální závory pro uzamykání jednokřídlých a dvoukřídlých bran. Tyto závory disponují krytým čepem a jsou zhotoveny ze zinkového odlitku, chrom manganové oceli, přičemž celé tělo je korozi vzdorné. Těžko dostupné zámky zlodějů odradí spíše než nezabezpečené, jelikož dostat se přes ně do vaší garáže by pro ně znamenalo vysoké riziko přichycení při činu.

Neprůhledné fólie na okna

Okna na garáži jsou pro nechtěné návštěvníky velmi snadno dosažitelným cílem. Kromě možnosti dostat se přes ně dovnitř nabízejí přímo ukázkový výhled na obsah vaší garáže. Zloděj si tak jednoduše udělá revizi vašeho majetku a podle přítomnosti auta v garáži také může zjistit, jestli se nacházíte doma. Okna zakryjte neprůhlednou privátní fólií. Zloději zabrání vidět do garáže, přesto však zachová dostatek světla pro vás. Levnějším řešením mohou být záclony a rolety.

Zabezpečení věcí uvnitř garáže

Co všechno skladujete v garáži kromě automobilu? Zamyslete se a určitě si uvědomíte, že o pneumatiky, drahý motocykl či kvalitní nářadí byste také neradi přišli. Pokud se už zloděj do garáže vloupe, takové předměty jsou pro něj často lehčím úlovkem. Krádeži zabrání zemní kotvení, které tvoří safety box v kombinaci s lanem nebo řetězem. V podstatě není v lidských silách vytrhnout takové kotvení ze země. Předměty také můžete spojit řetězem dohromady.

Pojištění garáže

Všechny druhy technického zabezpečení, jakož i alarm do garáže, jsou vynikající zábranou před krádeží, ovšem zapomínat není třeba ani na připojištění garáže. Garáž spolu s majetkem máte v rámci pojištění chráněnou před živelnými pohromami jako požár, povodeň či vichřice. Když vás navštíví zloději, je určitě fajn být zajištěn mechanicky či elektronicky, pokud však zloděj přes tuto překážku pronikne, pojištění je rozumnou prevencí, jak neskončit s hlavou ve smutku.

Sociální sítě

Jste aktivním uživatelem sociálních sítí? Určitě se jejich prostřednictvím s přáteli rádi podělíte o plánovanou dovolenou, a ještě i v den odjezdu ve statusu oznámíte, že konečně vyrážíte. Pokud si nedáváte pozor na soukromí svých příspěvků na sociálních sítích, vystavujete se vysokému riziku. Veřejně dostupné statusy jsou veřejně dostupné opravdu všem, přičemž se stávají přímou pozvánkou k vám domů. Nikdy si nemůžete být jisti, kdo si váš příspěvek přečte. Proto, máte-li skutečnou potřebu informaci pustit do světa, dejte si pozor na to, kdo se k ní může dostat.

Když se rozhodnete investovat do kvalitní garáže, nepodceňte ani její zabezpečení. Ať už se rozhodnete pro alarm do garáže nebo bezpečnostní kování, doporučujeme vám v první řadě pojištění garáže jako nadčasovou prevenci.

 

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON