Ikona telefonu +420 210 012 222 Po - Pá 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyzkoušejte náš
e-shop »

GARDEON je zelená firma – nejen svým logem, ale i svými činy.

GARDEON zelená firma
Publikované 01.05.2024 08:00

Snažíme se, aby GARDEON byl skutečně zelenou firmou, a proto myslíme na ekologii při všech našich činnostech – od výroby montovaných staveb, přes jejich realizaci ve vašem domě až po okamžik, kdy skončí jejich životnost. Protože součástí ekologického životního cyklu každého výrobku by měla být recyklace odpadu a my chceme být společností, která je společensky i ekologicky odpovědná, jsou všechny naše výrobky 100% recyklovatelné.

Pokud jste si tedy od nás koupili montovanou garáž, zahradní domek nebo kůlnu a vaše stavba již neslouží svému účelu, máme pro vás návod, jak s ní naložit:

Možnost 1: Nové využití celého objektu

Pro budovu, která dosloužila, se nejprve pokuste najít nové využití jinde. Nabídněte ji například sousedům nebo jiným zájemcům prostřednictvím inzertních portálů. Tuto možnost určitě vyzkoušejte jako první, protože je to nejlepší volba – nevznikne žádný odpad.

Možnost 2: Nové využití jednotlivých částí budovy

Pokud již nelze využít celou budovu, pokuste se najít nové využití pro její části. Okna, dveře, okapový systém, střešní krytina, výplňové panely… to vše lze ještě dobře využít, buď pro vás jinde, nebo pro někoho jiného.

Možnost 3: Recyklace

Co nelze použít jinde, je třeba recyklovat. Nejprve je však třeba objekt rozebrat a roztřídit na jednotlivé recyklovatelné materiály:

  • Stropní a stěnové panely (bez izolace) zahrnují železo a ocel. Můžete je proto odnést do sběrny kovového šrotu. Desky ošetřené akrylátovou omítkou lze do takového sběrného místa odvézt také, ale pokud omítku mechanicky odstraníte, bude jejich odvoz snazší.
  • Dveře, okenní rámy a okapové systémy z PVC jsou plastové. Můžete je proto odnést do recyklačního střediska, které zajišťuje sběr plastů.
  • Okenní tabule patří mezi sklo – buď do zeleného kontejneru, nebo do sběrného dvora.

Vytříděný objemný odpad můžete také odvézt do sběrného dvora v místě vašeho bydliště, který se postará o recyklaci a využití jednotlivých materiálů.

Zdroj (Source):
GARDEON